Дивовижне мистецтво Японії. Уроки оригамі

      11 листопада відзначається Всесвітній день оригамі. Цей день засновано Японської Асоціацією оригамі в 1980 році. Він пов’язаний з важливою історичною датою – днем закінчення Першої світової війни, яка офіційно закінчилася об 11 годині 11 листопада 1918 року. Це був перший день миру після війни, що тривала 4 роки і 3 місяці. Символом цього дня став японський паперовий журавлик. Крім того, чотири «одиниці», що складають цю дату, символізують чотири сторони квадрата, з яких складаються традиційні фігурки.

    У ці свята діти і дорослі випускають білих журавликів у небо, оскільки саме цих птахів вважають символом миру.

   Історично мистецтво складання паперу або ж оригамі прийшло в Японію завдяки контактам з Китаєм. Однак саме японці підняли це мистецтво до досконалості, зробивши оригамі елементом своєї культури. З 1960-х мистецтво оригамі почало активно поширюватись у всьому світі, з'явилися такі напрями, як модульне оригамі, кірикомі, чисте оригамі.

    Користуючись нагодою вітаємо з цим святом дітей, що захоплюються цим мистецтвом складання з паперу, членів гуртка «Оригамі – оригінальний конструктор» ПМЦПО та керівника гуртка Ольгу Сухаревську, з якими співпрацює бібліотека-філіал для дітей №13. Бажаємо нових творчих ідей та натхнення! Пропонуємо деякі зразки оригамі від  гуртківців, які вони робили до Хелловіну та відео майстер-класу з серії «Розваги з папером» оригамська модель «Ліхтарик».

 

 

 

 

 


Коментарі