Нехай цвіте моя Земля

 Віртуальна інформаційна сторінка  

  Ми живемо на найдивовижніший планеті – планеті світлих сонячних ранків, яскравих лагідних днів і тихих зоряних ночей. На планеті, що дарує найщиріші почуття і щастя тим, хто шанує, любить та оберігає її. Мила  серцю  Україна – це  земля  дідів і прадідів наших.Тут  народилися  наші батьки, на цій землі ми зробили свої перші кроки.Ми – діти природи і не любити її ми не маємо права.  Любов  до  природи –одна  з  найточніших  ознак любові до Батьківщини». Так, це наша земля, це наша краса, дана Богом, і нам би її зберегти. 

                                          Що таке Батьківщина?                                  

   За віконцем калина, 

Тиха казка  бабусі,

   Ніжна пісня матусі,

Дужі руки у тата,

  Під тополями хата,

  Під вербою криниця,

                     В чистім полі пшениця.           

    Бажання  знати якомога більше про природу й довкілля було завжди притаманне людині ще з перших кроків її розвитку. Задовольнити природний потяг дітей до пізнання чарівного світу довкілля та навчити любити свій рідний край допоможуть книги, які пропонують вам бібліотекарі бібліотеки – філіалу №13 для дітей.


 

А.Й. Сиротенко « Моя планета – Земля».  Наша планета – це  тільки крихітна частинка Всесвіту.Читаючи цю книгу, ви знайдете  цікаві відомості про життя на Землі, про незвичайні природні явища, які заставляють дивуватися й любуватися ними, але іноді вони бувають і небезпечними для людини. Енциклопедія допоможе вам зрозуміти, як необхідно бережливо відноситися до нашої планети, щоб не втратити її красу.

 

 

"Дивосвіт". Твої перші кроки: книга для дітей від 6  років.Допитлива людина завжди хоче багато знати, прочитати якнайбільше книжок. Щоб задовольнити свою допитливість, люди придумали спеціальні книги, які назвали енциклопедіями. "Дивосвіт" - саме така книга. Вона коротко розповість вам про небо і Землю, про воду і вогонь, про тварин і рослин, про безліч речей. Розповіді розміщені у певному порядку - за розділами. У кожному розділі є словничок, який допоможе легко знайти те, що вас зацікавило


"Світ-дивосвіт України". Хрестоматія з природознавства. Багата, красива та різноманітна природа України з її лісами, горами, полонинами, морями, річками, озерами. Живуть тут різні звірі, птахи, комахи, плазуни, риби. І кожен з них особливий.У цій книжці подано чимало цікавих відомостей про свійських і диких звірів, відомих на території нашої країни. Крім загальної характеристики свійських і диких звірів, читач знайде чимало цікавинок, народних прикмет, пов'язаних з тваринами. Художні твори - найкращі оповідання наших письменників про звірів - доповнюють кожен розділ книги. Вони вчать любити природу, дбайливо ставитися до неї,         піклуватися та охороняти все живе на землі.

"Твоя  планета  Земля".  Книга  для  читання  про  природу.  Для  молодших школярів.  До книги увійшли науково-популярні, прозові та віршовані твори, які мають доповнити знання молодших школярів з природознавства. Тут зібрано матеріали, які допоможуть юним читачам познайомитися з сучасною науково-природничою картиною світу, повніше довідатися про природу України, сприятимуть розвитку спостережливості, формуванню екологічної культури школярів.

"Загадки  природи".  Для  дітей  середнього  шкільного  вікуЕнциклопедія «Загадки природи» трохи не схожа на інші книжки цієї серії, бо на її сторінках йдеться про феномени, які не можуть бути остаточно пояснені сучасною наукою. Отже, книжка розповідає про найвідоміші загадки світу, серед яких — географічні дива, звірі, яких не буває, природні стихії. Ви дізнаєтесь про надзвичайні здібності людського організму, цікаві властивості рослин, незвичайні природні феномениї. Можливо, саме вам пощастить розгадати ту чи іншу загадку природи. А може, ви новими очима подивитесь навколо себе і помітите нові таємниці й дива? Що ж, нехай вам щастить у пошуках!


З книжки "Екологія" популярної дитячої енциклопедії «Я пізнаю світ» можна довідатись про деякі важливі екологічні проблеми, що стоять  сьогодні перед усім людством і перед кожним з нас зокрема. У  книзі  йдеться  про  єдність  людини  і  природи,  розповідається  про  екологічні катастрофи, які сталися і можуть статися, якщо люди не виправлять своїх помилок.

 

 

 

  

 

  Наше  завдання  донести до читачів –дітей,  довести  необхідність  по – іншому відноситися  до  оточуючої  нас природи не в глобальних проблемах, а тут, вдома, на своїй вулиці, в своєму місті та селі.

 


 

 

 

 

Коментарі