«Веселка» - берегиня дитячої книги

Інформаційна сторінка

Бібліотека-філіал №13 пропонує доторкнутися до сторінок історії  видавництва дитячої книги.

Національне видавництво дитячої літератури «Веселка» має славні традиції та історію.  Видавництво було засноване у Києві у березні 1934 року.


За час діяльності випущено понад 10 тисяч назв книжок загальним накладом 1,5 мільярда примірників видань, адресованих дітям різного віку, а також їхнім батькам та педагогам.

      Книжки виходять переважно українською мовою (99%) та мовами національних меншин України, а також англійською, польською, німецькою, іспанською, польською, болгарською та ін.

Видавництво започаткувало низку серій, деякі з них стали легендарними (приміром, «Шкільна бібліотека», «Казки народів світу», «Дванадцять місяців», «Українській дитині», «Пригоди. Фантастика», «Козаченьки» та ін.).

У видавництві побачили світ дитячі твори практично всіх класиків української літератури, сформувалось покоління сучасних письменників, перекладачів та художників-ілюстраторів України. 


На книжках з логотипом  «Веселка» виросло кілька поколінь  українців.

Видавництво продовжує дбати про інтелектуальне та духовне виховання сучасних читачів, намагаючись донести до них усе найкраще з української та світової класики, видає фольклор, художню літературу – українську і зарубіжну, науково-пізнавальні твори, різноманітні антології, тематичні збірники, щорічники.

У лютому 2010 року видавництву «Веселка» надано статус Національного.

Національне видавництво дитячої літератури «Веселка» веде активну громадську роботу, плідно співпрацює  з бібліотечною громадою і українськими освітянами, проводить виставки, дитячі свята, здійснює  численні благодійні акції.

Видавництво є засновником Літературно-мистецької  премії імені Олени Пчілки (1991р.). Нагородження проводиться щороку на малій батьківщині видатної письменниці, у місті Гадячі на Полтавщині.

Серед наших читачів книги видавництва «Веселка» й сьогодні користуються великим попитом.

Коментарі