Повітряні кульки діткам в дарунки

Віртуальна інформаційна хвилинка
 Родоначальником перших повітряних куль вважається Майкл Фарадей, англійський фізик і хімік. У 1824 р. він проводив експерименти з воднем, у результаті чого ми отримали перші повітряні кульки.

Вже 1889 року, повітряні кулі могли бути куплені людьми в Сполучених Штатах. Каталог перераховував їх як «... червоні повітряні гумові кулі з трубами на кінці ». Ціна була чотири центи за кожну кульку або сорок центів за дюжину. Перше виготовлення повітряних куль в Сполучених Штатах почалося в 1907 році. Виробником була Компанія Каучуку Андерсона в штаті Огайо.

 У 1922 році Нью-Йорк заборонив заповнення воднем дитячих повітряних куль відповідно до офіційної постанови. Водень довго був нерозривний з світом повітряних куль, але, згодом, замінений гелієм. Хоча водень мав на одну десяту більше вантажопідйомності, гелій був більш безпечний. У 1931 році технологія виробництва повітряної кулі стрімко розвивалася, коли, згідно каталогу промисловості, Нейл Тайллотсон (Тіллотсон) випустив першу сучасну повітряну латексну кулю, зроблену з соку каучукового дерева. Нейл Тайллотсон заснував Гумову Компанію Тіллотсон, яка виробляє  повітряні кулі і сьогодні.

Сучасні повітряні кулі виготовляють з латексу, рослинної смоли  дерев. Вони ростуть в екваторіальних лісах Бразилії, Мексики і Малайзії. Видобувають латекс так само, як березовий сік - надрізають кору і по жолобку збирають краплі в ємності. Так що латекс - природна, нетоксична, екологічно чиста сировина. Використані повітряні кулі, потрапляючи в природу і піддаючись впливу бактерій, повністю розкладаються, як деревне листя. 
Яким буде куля визначають керамічні болванки. Ряди форм, встановлені на конвеєрі занурюють в латекс. Потім просушують і за допомогою струменів повітря знімають з болванок. З чистого соку дерев виходять білі кулі. Щоб отримати кольорові, латекс підфарбовують.

У латексних повітряних кульок є особливість. Латекс боїться попадання прямих сонячних променів, кулі здуваються, лопаються. Особливо швидко це відбувається з кулями темних кольорів. Це необхідно враховувати, замовляючи оформлення. 
Ідеї прикрашання повітряними кулями
Стеля
Пончики


З фотографіями


Блискітки 

На вулиці 
 
Горошок


У формі льодяників


Солодощі


Форми


Кульки та тканини


Веселка


Колони


Дитячі теми




Коментарі