24 червня - Міжнародний день феї

 Феї (fairy, fae, feerie) «прийшли» в наше життя з німецького і кельтського фольклору.
Ці чарівні істоти мають надприродну силу: вони можуть як покарати неугодну їм людину, так і обдарувати вподобаного героя всілякими благами. Добра і великодушна фея-хрещена з «Попелюшки», ревнива і підступна Дінь-Дінь з «Пітера Пена», могутня Моргана з переказів про Короля Артура - ці фольклорні персонажі добре знайомі всім нам з самого дитинства, скільки цікавих історій з ними пов'язано!
 


























Перекази про маленьких чарівниць є в багатьох країнах, проте жителі Британських островів і Франції поважають їх особливо. У чарівних історіях феї постають в образі крихітних витончених жінок, часто з маленькими крильцями, чиїм улюбленим кольором вважається зелений.
Складно сказати, хто перший і коли конкретно запропонував відзначати 24 червня - Міжнародний день феї (International Fairy Day). Однак свято відразу полюбилося всім шанувальникам таємничого і казкового, його відзначають у Великобританії, Ірландії, Німеччині і Франції, де проводять тематичні фестивалі з костюмами і сценками з переказів. Можна навіть вдома організувати чарівне свято з друзями і близькими, створивши казкову атмосферу.
Багато дитячих книг написано про фей. Ось тільки деякі з них:
 



















А ще ми пропонуємо вам майстер-клас зі створення моделі оригамі
«Чарівна паличка» від керівника гуртка «Оригамі» ПМПЦО  О.Сухаревської.





Коментарі