Відеоперегляд "Символи дикої природи"

    Згідно з Пан'європейською стратегією збереження ландшафтного та біотичного різноманіття (1995 р.), відтвореною і в Концепції збереження біологічного різноманіття України (1998 р.), один з 11 ключових пріоритетів у збереженні різноманіття — охорона видів-символів. Згідно з цим, актуалізація природоохоронних програм в очах громадськості має бути зосереджена на визначенні і обґрунтуванні потреб охорони добре відомих пересічним громадянам видів. На цьому має бути зосереджена й увага природоохоронців.   

 

  Тваринна символіка є дуже поширеною в різних країнах, адже  люди завжди відчували повагу до представників дикої природи. Їх зображення вони наносили на предмети одягу, на тіло або на зброю. Є таке поняття, як тотемна тварина. Першими тотеми стали застосовувати індіанці. Кожне з племен обирало собі  тварину або рослину, за якими інші могли визначити це плем'я. Пізніше тварин стали зображати на гербах. Герб — це офіційний знак країни. Але символами багатьох країн стали не тільки ті тварини, які зображені на офіційних символах. Неофіційними символами є тварини, до яких з давніх часів народи відчували особливу повагу. Тварини-символи — це представники тваринного світу, що виступають як об'єкти першочергової уваги, зокрема в галузі охорони природи.

   Працівники бібліотеки-філіалу №13 за допомогою відеоперегляду «Символи дикої природи» пропонують  дізнатись,  які тварини є символами різних країн світу.

 

 

 

Коментарі