Барви Великодня

                                                                      Народознавча сторінка

     Через декілька днів  усі православні відзначатимуть найголовніше свято – Світле Христове Воскресіння або Великдень. Українці свято шанують це одне з найбільш радісних і піднесених свят. Великоднє свято дуже яскраве й багате своїми обрядовими атрибутами. Як добре, що і сьогодні живе в Україні традиція зустрічати весну й Великдень з пасками та писанками. До свята працівники бібліотеки-філіалу №13 підготували перегляд літератури «Барви Великодня».

     Світле свято Великоднє з нетерпінням чекають не лише дорослі, а й діти. На Великдень прийнято дарувати один одному маленькі подарунки: великодні кошики, паски, писанки, сувеніри – курчаток та зайчиків. Брати участь у підготовці до свята і виготовленні виробів до Великодня своїми руками особливо цікаво малюкам. Під час карантинних обмежень бібліотека дистанційно співпрацює з ПДНЗ №34. Дошкільнята з молодшої групи «Здоров’ячки» разом з батьками теж долучилися до великодніх приготувань і зробили поробки до свята. 

    Вироби до Великодня в дитячому садочку - це не тільки цікаве заняття, але ще і корисний урок в плані залучення до духовних цінностей молодого покоління. Така  творчість розвиває моторику рук, тренує пам'ять і мислення, вчить доводити розпочате до логічного завершення. Сувенір, виготовлений дитячими руками, завжди бде дорогим і приємним подарунком для рідних і близьких.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

                                                    Христос воскрес!

Радість з неба ся являє,

                                                   Паска красна день вітає,

                                                   Радуйтеся щиро нині –

                                                   Бог дав радість всій родині,

                                                   Бог дав радість нам з небес,

                                                   Христос Воскрес! Христос Воскрес!

                           Ми, в свою чергу,  вітаємо всі родини з Великоднем!


 

 

 

 










Коментарі