Комп’ютерний король

                                     Віртуальна інформаційна сторінка


  Його знає кожен, хто користується комп’ютером. 28 жовтня святкує 65-річчя Вільям Генрі Гейтс — американський бізнесмен, інвестор, автор, філантроп і засновник корпорації Майкрософт, співголова Фонду Білла і Мелінди Гейтсів. Протягом кар'єри в Microsoft, Гейтс займав позиції голови ради директорів, CEO та головного архітектора, одночасно до травня 2014 також будучи найбільшим акціонером. Всі роки, окрім чотирьох з 1995 до 2017, він був найбагатшою людиною в світі за версією Forbes. Зараз  Білл Гейтс – друга найбагатша людина світу. У хвилину він заробляє понад 6 тисяч доларів, а ввесь його капітал перевищує $89 млрд.

    Пізніше в своїй кар'єрі, Гейтс зайнявся філантропією. Через фонд Фонд Білла і Мелінди Гейтс він пожертвував багато коштів на різноманітні благодійні організації та наукові дослідницькі програми.Журнал Time назвав Гейтса одним зі 100 людей які найбільше вплинули на 20-те століття. У 2009 році Фонд Білла та Мелінди Гейтсів ініціював встановлення інтернету в 1000 українських бібліотек в рамках програми  « Бібліоміст»  та надав грант на суму 25 мільйонів доларів США. Наша бібліотечна система теж отримала комп’ютери та доступ до мережі Інтернет завдяки  програмі «Бібліоміст». До речі, у 2015 році Білл Гейтс фактично передбачив пандеміюCOVID-19  на конференції TED. В 2020 році  фонд Білла і Мелінди Гейтс виділив 300 мільйонів доларів на боротьбу з COVID-19 і пошуки вакцини.
    Гейтс також є відомим книголюбом, і стеля його великої домашньої бібліотеки містить гравірування з цитатами з «Великого Гетсбі». Ф. С. Фіцджеральда. 
   Білл Гейтс також успішний відеоблогер. Кількість фоловерів його YouTube-каналу становить вже понад 2 мільйони. На сторінці він ділиться корисною інформацією, зокрема й дає поради для любителів читання. Він і сам пише книги.У 1995 Білл Гейтс написав книгу «Дорога в майбутнє» (англ. The Road Ahead), в якій виклав свої погляди на те, в якому напрямку рухається суспільство у зв'язку з розвитком інформаційних технологій.  

 

 

   1999-го - книгу «Бізнес зі швидкістю думки» (Business @ the Speed of Thought), яка показує, як інформаційні технології можуть вирішувати бізнес-завдання в абсолютно новому ключі.



 

 

 

 

 

   Народився Білл Гейтс в 1955 році в Сіетлі.  Коли Білл ще навчався у школі, він вперше познайомився з комп’ютером, і саме це змінило все його подальше життя. Біллу було дванадцять, коли він заснував першу комп’ютерну компанію, в яку вклав усі свої гроші – 900 доларів.  Закінчивши коледж, Гейтс навчався в Гарвардському університеті, але юристом йому стати так і не судилося. Тут він познайомився з майбутнім компаньйоном Стівом Балмером, який довгі роки займатиме посаду гендиректора Microsoft та Полом Алленом. 
  Гейтс та Пол Аллен дізналися про існування компанії MITS і відразу запропонували їм використовувати мову програмування Basic. Їм і була довірена розробка мов програмування.
    Компанія Microsoft була створена Гейтсом і Полом Алленом в 1975, і стала найбільшою компанією з розробки програмного забезпечення для ПК. В 1983 році Пол Аллен відійшов від справ і Білл став одноосібно керувати компанією. А в 1985 році з’явилась Microsoft Windows – операційна система, що зробила свого творця найбагатшою людиною світу! На благо компанії Microsoft працюють кращі майстри комп’ютерного мистецтва. Сама ж компанія та її численні програмні продукти перевернули світ комп’ютерних технологій. Майже кожен, хто має комп’ютер, користується програмами цієї компанії.
   Бібліотекарі бібліотеки-філіалу №13 радять ознайомитись з порадами підліткам,  майбутнім бізнесменам  від найбагатшого бізнес-лідера світу.

    Одного разу, під час чергової зустрічі з випускниками коледжу, Білл Гейтс дав їм 11 мудрих порад, які він виніс зі свого життєвого досвіду. Ось вони:

1. Життя несправедливе. Просто прийміть це, як факт.

2. Світ не ідеальний. Йому наплювати на ваші амбіції, прагнення і его. Суспільству потрібні реальні успіхи прямо зараз, тому воно може змусити вас сумніватися у власних успіхах за півкроку до перемоги. Не звертайте з шляху.

3. Дуже малоймовірно, що тобі почнуть платити 40 000 в рік одразу після закінчення школи. Ти не станеш віце-президентом компанії з лімузином і особистим шофером, поки ти не заслужиш цього.

4. Вчіться справлятися з невдачами. Якщо ви сіли в калюжу, це не провина ваших батьків – не плачте і вчіться на помилках.

5. Якщо ти думаєш, що твій вчитель строгий і вимогливий, - почекай знайомства зі своїм босом. На відміну від вчителя, кар'єра боса залежить від того, як ти справляєшся зі своїми завданнями.

6. Обсмажувати бургери в Макдоналдсі - не нижче твоєї гідності. Твої прадіди назвали б будь-яку - навіть таку - роботу «хорошим шансом».

7. До твого народження твої батьки не були такими нудними і нецікавими людьми, якими вони здаються тобі зараз. Вони стали такими, заробляючи на твоє безтурботне дитинство, перучи твій одяг і слухаючи твою нескінченну балаканину про те, який ти класний. Тому, перед тим як вирушати рятувати ліси Амазонки від знищення жадібного покоління твоїх батьків, спробуй для початку привести в порядок свою кімнату.

8. Твоя школа відмінила поділ на переможців і лузерів, життя - ні. У деяких школах припинили ставити погані оцінки і дозволили скільки завгодно разів здавати тест. Це не має ні найменшого відношення до того, що відбувається в реальному житті.

9. Життя не розділене на семестри, літніх канікул в ньому не існує, і дуже мало роботодавців зацікавлені в тому, щоб допомогти тобі знайти твоє власне «я». Тобі доведеться робити це в твій особистий час.

10. Будьте реалістами. Не вірте телевізору. Кіно – це не ваше життя. У житті велику частину часу вам доведеться працювати, а не проводити час в кав’ярні за філіжанкою кави.

11. Підтримуй добрі стосунки з «очкариками-ботаніками». Швидше за все, один з них коли-небудь стане твоїм начальником.

 Більше інформації про одного з найбагатших бізнесменів світу ви можете почерпнути з книг про нього:



Коментарі