У ріднім слові - цілий світ

 

Мова – це унікальна культурна спадщина кожної окремої національності. Мова відіграє важливу роль  у розвитку освіти, культури, для консолідації суспільства, формування нації і зміцнення держави. Народ, який недбало ставиться до рідної мови, культури, не матиме й незалежної, розвиненої та стабільної держави. 

   Українська мова формувалася тисячоліттями. Звичайно, за цей тривалий час вона зазнавала різних сторонніх впливів. Щось в українській мові залишилося від грецької мови і скіфських племен, готів, гунів, тюркомовних аварів та хозар, угрів і печенігів. Щось привнесли в неї старослов’янська, польська, російська мови. Це лише збагатило її, але не зруйнувало. Ніякі впливи й лихоліття не могли порушити її цілісності, стрункості. Українська мова зараз одна з найбагатших і найрозвиненіших мов світу. І ми, українці, повинні захистити її від посягань різних зайд і перевертнів, як її захищали наші предки. Житиме наша рідна мова — житиме й наш народ. Варто нам всім памятати: якою мовою розмовлятимемо, такою буде і держава. Тож, говорімо своєю рідною мовою -  українською!  
 Українська мова багата на цікавинки! Вона відрізняється від решти східнослов’янських мов своєю милозвучністю, унікальними словами та правилами. Бібліотекарі бібліотеки-філіалу №13 зібрали для вас цікаві факти та вислови відомих  українців про українську мову та пропонують з ними ознайомитись!

 

 

 

 

Коментарі