Голуб миру

  В Україні є твори Пікассо у приватній колекції Олександра Фельдмана. Чотири роботи Пабло Пікассо в оригіналі знаходяться у сільському музеї Пархомівки за 100 км від Полтави. Є у цьому музеї дві «пікассовські» кераміки: розписані майстром таріль «Пірнальниця» та ваза «Людина і сова». Дві картини — «Голуб миру» та «Портрет Фредеріка Жоліо-Кюрі», подарував шкільному вчителеві Опанасу Луньову для музею друг Пікассо – журналіст Ілля Еренбург.
Пабло малював змалку. Уже 10-річним він демонстрував сильну віру в свій талант і свої методи малювання. Його перші роботи були виразно реалістичними й ледь не суворими за правдивістю.
Навчаючись блискуче і старанно, 14-річний Пабло зумів скласти всі вступні іспити до Школи красних мистецтв Барселони  за один день, що дозволило йому пропустити два перші класи. Згідно з популярною легендою про художника, його батько під враженням від екстраординарного таланту свого сина, побачивши вже його перші дитячі малюнки, передав йому всі свої пензлі та палітру й зарікся знову коли-небудь в житті малювати.
У лютому 1949 року французький письменник Луї Арагон унадився до паризької студії Пікассо, щоб відібрати малюнок, який би міг стати плакатом-символом Світового Конгресу за мир, що мав урочисто відбутися в квітні того ж року. Малюнок синім олівцем «Голуб» упав у око Арагону — саме йому судилося стати однією з найвідоміших робіт митця, яку всі знають під назвою «Голуб миру» 
 1950 року за цей яскравий твір антивоєнної тематики митець удостоївся міжнародної премії миру.
                                  Пам’ятний знак «Голуб миру» в м. Пензе
Анекдот тих часів про Пікассо:  
Художня виставка в Парижі.  Пікассо забув своє запрошення. Його не пускають: Доведіть, що ви Пікассо. Він одним помахом олівця зобразив голуба миру, і його пропустили.  
  Майже всі люди люблять цього птаха, давайте спробуємо його зробити з паперу. Пропонуємо вам майстер-клас «Оригами голубь из бумаги для начинающих» https://www.youtube.com/watch?v=-swEnMTbIQI.

 Наші користувачі з гуртка «Оригінальний конструктор» (керівник  Ольга Сухаревська ) надіслали нам свої роботи. Це сімя Бернацьких: Марк, Джемма  та Стелла, Саша Деркач, Рита Литвиненко та Даша Суліма. Ви також підключайтеся, творіть та демонструйте своє натхнення. До зустрічі!!!
 











 
 




Коментарі