Мудрість книги об'єднує родину

                                        Віртуальна інформаційна хвилинка
В день святих преподобних Петра і Февронії, в Україні відзначається День родини. Свято було засноване з ініціативи православної церкви, яка 8 липня вшановує пам’ять святих князя Петра і княгині Февронії Муромських, яких вважають взірцем подружньої любові та вірності, а також покровителями шлюбу. Історія життя святих князів Петра і Февронії – це історія вірності, відданості і справжньої любові, здатної на жертву заради коханої людини.

Кожна людина з великою любов’ю і душевним трепетом згадує те місце, де вона народилася, де промайнуло її дитинство, «з материнською ласкою у затишній батьківській оселі». То родинне вогнището її велике «Я», з якого починається людина, родина. Міцна, здорова родина здатна зрощувати плоди любові і злагоди. Кожна родина збагачує себе, виховує в собі духовність та культуру прочитуючи численну кількість книг. Книги є не тільки джерелом інформації, засобом спілкування із оточуючим світом. Кращі дитячі книги, які є зразком високого художнього слова виховують у дітей почуття прекрасного і роблять їх життя повнішим, цікавішим. Дитячі книги з малих років прищеплюють дитині добрі почуття і благородні думки, пробуджують до хороших вчинків, сприяють їх моральному становленню. Поринемо у світ книг, що сповнені  родинним теплом.

«Касперіада. Незвичайні пригоди звичайної родини»

Кумедні історії про маленького хлопчика Каспера, який навіть звичайний похід до дитячого садочка, копирсання в пісочниці чи ліплення сніговика може перетворити на захопливу пригоду, чим надзвичайно тішить своїх батьків і читачів по всьому світу.
«Отака у нас родина»

Найласкавіша в світі мама, найдужчий татусь, найпрацьовитіша і найдобріша бабуся, наймудріший дідусь, найзворушливіші братики й сестрички - кожна дитина заслуговує на таку дружну родину. Але коли в тебе сім'я й не така велика, коли навіть зовсім маленька, все одно вона для тебе найкраща, бо вона ТВОЯ. І ти маєш любити, шанувати її. А ще варто пам'ятати, що кожна жива істота - пташка, комаха чи звірятко - теж має свою родину, і їм теж є кого любити, про кого піклуватися. І в них теж є чому повчитися. Ось про все це і розповідає наша весела книжка.
«Родинна абетка»

«Родинна абетка» - це дуже тепла й світла родинна книжка про все те близьке й знайоме, що оточує дитину від народження: мама й тато, бабусі й дідусі, рідний дім, рідна вулиця, школа і книгарня, улюблені іграшки, тварини й комашки, небо і зорі, Карпати… Вона про Україну, що виростає з дитинства, і про щастя просто бути.












Коментарі