Книжкова кулінарія для дітей

                                                Інформаційна хвилинка

Літо – це особлива пора для всіх дітлахів. Тут і захопливі подорожі з рідними, і веселі ігри  з друзями. А ще – цікаві пригоди під час прогулянки,  несподівані зустрічі. А також літо пропонує дітлахам знайти для себе цікаву книжку в книжковій кулінарії.
Пригоди кухарчука Бублика 
Кухарчук Бублик пакує свою дорожню скриньку. Ще б пак, на нього чекає подорож, яка випадає раз на десятки років, — подорож на турнір із кулінарного мистецтва до Архіпелагу Какао! А ще на нього чекають нові знайомі …
Кухня пані Вишеньки

Якось помічники пані Вишеньки захотіли помінятися своїми ролями на кухні. Міксер і Духовка надумали прасувати, Праска - пекти вафлі, Пралька - бісквіт, а Кавоварка прагнула скуштувати морозива… І маленькі домовички, які пильнують лад у кухні пані Вишеньки, дозволили кухонним мешканцям виконувати не свою роботу. Але чи впораються вони з нею?..
Солька і кухар Тара-пата

Смакота — річ, звісно, дуже приємна, однак не така проста, як здається на перший погляд. Бо що, скажімо, у вас передовсім асоціюється зі словом «смакувати»? Напевне, розмаїті смачненькі страви, які приносять задоволення, покращують настрій та самопочуття. І ви маєте рацію — однак не на всі сто відсотків, а приблизно… на п’ять. Погляньте на смакоту інакше — і тоді ви разом із дітьми зможете смакувати сонячний ранок, сімейні прогулянки, дощик, спілкування з друзями, пригоди, книги, сон. І навіть якщо звідкись усе ж вигулькне поганий настрій, як це сталося з відомим кухарем Тара-патою, варто уважно роздивитися довкола і не проґавити свого рятівника, а нагодувати його чимось смачненьким. Солька ж як ніхто знає, що зазвичай щастя ховається простісінько перед носом — удома! У цій книзі ви знайдете: цікавезну повість, розкішні ілюстрації, рецепти 30 страв, сторінки для записування улюблених сімейних рецептів, правила сервірування столу і навіть дві закладки.

Книжка-з'їжка
Маленька Ліза з посмішкою навчається корисним, добрим та необхідним речам про сучасну кухню, які повинна знати кожна дитина. Ця історія навчить ваших дітей готувати просту, але красиву та корисну їжу, та розповість основи з основ: навіщо потрібні каганець та ополоник, як обрати та зварити кашу, скільки потрібно варити яйце та багато інших корисних та важливих дрібниць.
Зварю тобі борщику
У цій книжечці всі казки не лише веселі й цікаві, але ще й дуже смачні. Бо коли їх читаєш, то слинка котиться. І відразу хочеться разом з Олесею та Івасем, героями цих казок, скуштувати запашного борщу, смачнючих вареників, солодких млинців та інших українських страв, які живуть не лише на вашому столі, а й у казці.

 










Коментарі