Мандруємо у Діснейденд

                                                               Інтернет-круїз 
 
«Усім, хто завітав до цього щасливого місця — Ласкаво просимо! Діснейленд — це ваша країна. Тут воскресають прекрасні спогади людей похилого віку, і тут молоді можуть вдихнути виклик і обіцянки майбутнього. Діснейленд присвячується ідеалам, мрій та реальних подій, які створили Америку … з надією, що вона стане джерелом радості та натхнення для всього світу!» промова Волта  Діснея, 17 липня  1955 року.
                                 65 років тому відбулося відкриття Діснейленду.  
Найбільший в США тематичний парк розваг та сімейного відпочинку відкрили 17 липня 1955 року поблизу від маленького каліфорнійського міста Анагайм, розташованого на південь від Лос-Анджелеса.
На церемонію відкриття прийшло удвічі більше людей, ніж розраховували – 28 154 чоловік. Пряму трансляцію заходу вів телеканал Ей-бі-сі, в якості ведучого запросили майбутнього президента США Рональда Рейгана. 18 липня чергу за квитками в Діснейленд займали з другої години ночі. Вартість квитків у той час становила 1 долар, зараз ціна для дорослих зашкалює за 76 доларів.
Ідея створення тематичного парку для спільних розваг дітей та їх батьків прийшла Волту Діснею ще до війни, коли він гуляв з доньками в парку.  Діти обсипали його проханнями про екскурсію на студію, де народжувалися популярні мультфільми. Поступово ідея обросла подробицями, ескізами та іншим, але військові дії відтягнули здійснення проекту на середину 1950-х років. Місцеві бізнесмени не вірили в успіх розважального парку, тому гроші Дісней взяв зі своїх заощаджень і зі страховки. Крім того йому довелося продати другий дім. На будівництво комплексу витратили 17 млн. $. Однак і цих коштів не вистачало, канал Ей-бі-сі гарантував кредит в $ 5 млн., в обмін на майбутню співпрацю.
Отже, на ділянці в 32 га, де до цього був апельсиновий гай, в 1954 році почалося будівництво Діснейленду. Волт Дісней особисто відстежував всі проекти, багато атракціонів він придумав сам. Фантазія художника і ентузіазм всіх творців парку втілилися в чарівному світі мультфільмів і казок, де живуть Міккі Маус і його друзі. Особлива увага приділялася тут безпеці, ввічливості та чистоті. 
Парк, відкритий влітку 1955 року,  викликав багато неприємних відгуків, проте в перші сім тижнів Діснейленд відвідав один мільйон чоловік. На другий рік парк покрив всі витрати творця і почав приносити чистий дохід.
Спочатку в Діснейленді було всього 16 атракціонів, але згодом він збільшувався і модернізувався. Наймасштабніше розширення відбулося в 1990-х роках. В результаті стоянка для автомобілів, парк та готель «Діснейленд» увійшли до складу величезного курортного комплексу. На жаль, більшу частину грошей направили на створення туристичної інфраструктури, а не на реставрацію та ремонт злегка постарілих атракціонів. Після численної критики шанувальників керівництво курорту Діснейленд провело належний ремонт, приурочивши його до святкування 50-річчя парку, який відзначали 18 місяців – з травня 2005 по вересень 2006 року.
У середньому на рік  Disneyland Resort  відвідують 13, 3 млн. осіб. Сучасний комплекс значно розширився і займає площу близько 200 гектарів. Парк розділений на три зони. Перша – це сам Disneyland Park, символом якого є дивовижний замок Сплячої Красуні. Площа парку, доступна для відвідувачів — 34,4 га. Друга зона – тематичний парк Disneys California Adventure Park, його символом є рукотворна гора, обриси якої повторюють силует ведмедя грізлі – символу живої природи Каліфорнії. Третя зона – комплекс розваг із атракціонами, театрами, 12-зальним кінотеатром, магазинами, ресторанами, барами та ігротека. Парк пропонує щоденні паради та феєрверки. 
Існує також ще кілька парків розваг компанії Disney: Дісней Ворлд у Флориді, Діснейленд в Японії — Токіо Діснейленд і «Парк Діснея на воді» Токіо Діснейсі (DisneySea), Діснейленд в Парижі (так званий Євро-Діснейленд). Також в Китаї будується «піратський» Діснейленд.
Пропонуємо вам переглянути відео "Діснейленд - рай для дітей та дорослих"
        Джерела:









Коментарі