Перші квіти - первоцвіти

Навесні в гайок піду,
Першу квіточку знайду,
Біля квіточки помрію,
Разом з нею порадію,
І вона всміхнеться
До мойого серця.

Такі ніжні та теплі слова, що зігрівають нас у перші дні весни. За вікном вже, майже як місяць, гостює красуня весна, хоча інколи так і не скажеш, оскільки буває ще досить прохолодно і сніжно. Це мабуть зима не хоче поступитися місцем. Але час плине швидко й непомітно, і тому, працівники бібліотеки – філіалу №13 для дітей, пропонують своїм маленьким користувачам та їх батькам доторкнутися до перших квітів – першоцвітів у віршованих рядках, які знайомлять нас з цими ніжними творіннями природи.
















































Треба наголосити на тому, що майже всі квіти – первоцвіти занесені до Червоної книги України: всі види сон-трави, підсніжник звичайний, тюльпан дібровний, проліска сибірська, горицвіт весняний, первоцвіт дрібний, шафран сітчастий. Важливо пам'ятати, що збереження первоцвітів залежить від свідомого ставлення до проблеми кожного з нас.

Тож давайте будемо пам’ятати, що ці маленькі та ніжні квіти потребують нашого захисту. Коли ми гуляємо парками та лісами то повинні лише милуватися тією красою яка нас оточує, берегти її, а не нищити.





Коментарі