Борітеся – поборете! Вам Бог помагає!

 В цей складний час, час випробувань, стійкості, мужності і віри в перемогу поєднуються любов до Батьківщини та боротьба за її незалежність. Вже вкотре в українського народу проявляються такі потрібні почуття самопожертви за державу і відповідальність за майбутнє своєї країни. Діяти! Саме готовність до вчинку є особливістю українського патріотизму нової історії. Мільйони громадян відчувають себе одним народом з правом бути вільними, правом обирати самим своє майбутнє, почуттям власної гідності і правом жити у власній державі.

   Кожен народ має свої знакові постаті. Для нас саме такою постаттю є Тарас Григорович Шевченко. Минуло вже понад два століття, а його поетичне слово, як вогник, запалює душі українців. Він не вписувався в рамки свого часу, бо йшов попереду нього. Не мав страху, не принижувався, не просив. Його твори – це вся Україна, це правда і відвертість, це сила, яка загартовувала, підіймала дух, відроджувала українців у всі часи, у будь-які періоди історії. І сьогодні, як ніколи, актуальні пророчі слова великого генія України Т.Г. Шевченка. В жилах українців оживає козацька кров, козацький дух, патріотизм і любов… Його влучне слово й понині знаходить відгук у серцях справжніх борців за національну гідність і волю. На прикладі власної долі він показав незламне прагнення до боротьби усієї України проти будь-яких проявів поневолення.

   Сьогодні, у вирі жахливих подій російсько-української війни, Тарас Шевченко надихає наших Воїнів-Героїв на боротьбу проти зухвалого окупанта. Тарас і нині нагадує кожному з нас, як потрібно любити свій народ та свою землю, про необхідність вистояти в умовах лихоліття і скрути, «бо не вмирає душа наша, не вмирає воля…» і закликає: «Борітеся – поборете, вам Бог помагає, за вас правда, за вас слава і воля святая».

  Читаймо, шануймо й любімо духовного батька всіх українців – Тараса Шевченка!

   Наш волелюбний народ не збороти! Й скоро прийде той день, коли ми зможемо обійняти своїх коханих та рідних у вільній, мирній країні! Головне вірити, чекати і справлятись зі всіма труднощами. Разом!

Коментарі