Публікації

Показано дописи з червень, 2021

Казковий серпантин

Зображення
            Добрі, мудрі, чарiвні казки завжди були у пошанi. Їх із задоволенням читають всі - i дiти, i дорослi. Казки – це дитинство людства і його мудрість. Вони бувають сумні і веселі, навчають нас розуму, висміюють ледачих і хвальків. Казки – наші   великі    вчителі, які   спочатку   виховують, а потім розважають. Вони вчать любити прекрасне, розрізняти добро   і   зло, радіти   за   перемогу інших, брати приклад з добрих, вірних і чесних   героїв.  Б ібліотека-філіал №13 радо зустрічала своїх маленьких друзів з пришкільного табору відпочинку «Голуб’ята» на базі КЗ «ПСЗШ №40».

Закон законів - Конституція

Зображення
          25 років тому була прийнята Конституція незалежної України.   День Конституції України – одне з головних державних свят нашої країни. Конституція – це основний Закон держави, найвищий нормативно – правовий акт, який закріплює основи суспільного ладу і державний устрій, систему, принципи організації і діяльності державних органів влади; права, свободи і обов'язки громадян. Конституція України була прийнята аж на п’ятий рік після набуття нею статусу незалежної. До цього часу у використанні перебувала Конституція колишньої УРСР. Важким і довгим був шлях нашої держави до незалежності. Скільки крові і сліз було пролито українцями!

Безпечне літо

Зображення
        Розпочались літні канікули. Для кожної дитини літо - найкраща пора року. Літні канікули - це можливість набратися свіжих сил, зміцнити своє здоров ’ я.   Захопливі подорожі, екскурсії, море, річка, гори, походи, нові друзі, веселі ігри - все це чекає дітлахів влітку. Бажаємо усім гарного відпочинку, веселих розваг, яскравих вражень, захоплюючих мандрівок!

Очікування райдуги

Зображення
    Пізнавальна година   З початком літніх канікул бібліотеку-філіал №13 для дітей   відвідують молодші школярі, які відпочивають в пришкільних таборах. Кожного дня для них проводяться заходи,   маленькі читачі дізнаються багато цікавого та корисного, знайомляться з дитячими книжками та журналами, а ще грають у різноманітні ігри, переглядають мультфільми та спілкуються.

Миру, здоров’я, любові в теплі дитячі долоні

Зображення
                                                В дитячих долоньках і світло, і правда В дитячих долоньках лукавства нема. Їх щире тепло,безкорислива ласка Дарують наснагу мені до життя. Маленькі сердечка, а повні любові Від них найчерствіша розтане душа, І очі-озерця, мов чисті водойми Незаймана в них і небесна краса. У світі полинному гірко і брудно І важко серця в чистоті зберегти, Та тільки дорослі будують майбутнє Дитячим серцям, що не знають ганьби. І тільки дорослі їх можуть згасити, А можуть вселити в них вічний вогонь. Навчімося, люди, як діти любити, Хай світить тепло із дорослих долонь.

Нас єднає дружба

Зображення
 Людей об’єднують в житті різні стосунки. Одним із видів таких стосунків є дружба. Без друзів важко жити на світі. Товариство, дружба і братерство – це велика сила. Кожен прагне знайти такого друга, який би зрозумів, вислухав і підтримав. Але для цього перш за все необхідно навчитись й самому поважати та розуміти інших. Говорять, що дружба потрібна людині трішечки менше, ніж їжа та повітря. Про дружбу написано тисячі сторінок, сотні віршів, казок, притч, романів. Книги доводять: і дружба, і друзі бувають різними. Найголовніше, розділяти з другом порівну і сум, і радість й просто бути поруч з тим, хто це цінує. Дружба – це спільні інтереси, коли разом весело й цікаво. За все життя перед вами буде виникати безліч проблем, але сподіваємось, що ви пронесете у своїх серцях довіру до людей, добро, уміння дорожити дружбою, адже щирий друг – то найцінніший скарб.

Літо без проблем!

Зображення
     15 червня на бесіду «Безпечне літо»   до бібліотеки завітали першокласники, які відпочивають в таборі відпочинку з денним перебуванням   «Веселка»     гімназії №33.

Як стати блогером?

Зображення
          Кожному, хто має справу зі Всесвітньою мережею, відомо слово «блог». Блог – це сайт чи сторінка в мережі Інтернет, де будь-яка людина може висловити свої думки, показати інтереси, захоплення, знання. Це онлайн-щоденник, який регулярно поповнюється текстами, зображеннями, відео або іншим контентом.       14 червня – Міжнародний день блогера. Ідея цього свята виникла у 2004 році. Відразу 500 людей з більш ніж 40 країн, об’єднавшись вияснили, що їм потрібен свій день – своєрідний символ дружніх стосунків між мережевими блогерами усього світу. Працівники бібліотеки-філіалу №13 вітають всіх блогерів зі святом й дають деякі поради як стати блогером.

Літні канікули моєї мрії

Зображення
  11 червня до бібліотеки – філіалу №13 завітали діти третього загону пришкільного табору відпочинку «Світанок» на базі гімназії №32.  

Мультяшне літо в бібліотеці

Зображення
        Що може бути кращим за літо? Адже літо - це час відпочинку, розваг. Літо – чудова пора! Це відмінний час поповнити сили, зарядитися енергією і відпочити. На літніх канікулах можна зайнятись своїми улюбленими справами: насолоджуватись спілкуванням з друзями,    купатися, плавати    в морі чи річці, засмагати, подорожувати, грати в різноманітні ігри… Існує безліч можливостей, аби отримати максимум задоволення від відпочинку. А ще -    перечитати чимало цікавих книг! Веселі і серйозні, пізнавальні і романтичні, з пригодами і детективними історіями… Вони чекають на вас в бібліотеці!

Правда у кожнім слові

Зображення
Бібліознайомство  Один із найвідоміших і найбільш читаних сучасних українських письменників Василь Шкляр 10 червня святкує своє 70-річчя. Працівники бібліотеки-філіалу №13 запрошують ознайомитись з біографією знаного письменника.

Його величність - океан

Зображення
Віртуальна подорож    8 червня – Всесвітній день океанів. Це свято було засноване на Міжнародній конференції, яка відбулася 1992 року в Ріо-де-Жанейро (Бразилія). Людство отримало ще одну можливість спільними силами зберегти природу в її кращому вигляді, подбати про флору та фауну океану, що послужить перешкодою до вимирання багатьох видів рослин і тварин. У цей день працівники багатьох зоопарків, дельфінаріїв, акваріумів та подібних установ координують свої зусилля для того, щоб захистити права мешканців океанських глибин і стабільну екологічну обстановку, організовують заходи, спрямовані інформувати гостей про проблеми океанів.  До Дня океанів проводять також щорічний конкурс фотографій, переможців якого нагороджують у штаб-квартирі ООН.

Країна казкова – країна книжкова

Зображення
   Незважаючи на дощову погоду, до бібліотеки-філіалу №13 на екскурсію «Країна казкова – країна книжкова» завітали учні 1-Б класу гімназії №32. 

А місяць червень луги покосить, червоним соком ягідки зросить

Зображення
Відеоперегляд  Червень - рум’янець року, літа красного початок. Навкруги стоять пахощі квітів і трав, у садах рум’яняться черешні, спіють полуниці, червоніють суниці. Місяць червень “відкриває двері в літо”. За соковиту зелень, яскраві барви, за ясні зорі, мабуть і прозвали цей місяць “рум’янець року”.