А місяць червень луги покосить, червоним соком ягідки зросить

Відеоперегляд 

Червень - рум’янець року, літа красного початок. Навкруги стоять пахощі квітів і трав, у садах рум’яняться черешні, спіють полуниці, червоніють суниці. Місяць червень “відкриває двері в літо”. За соковиту зелень, яскраві барви, за ясні зорі, мабуть і прозвали цей місяць “рум’янець року”. 

Червень - всьому початок: і врожаю, місяць-різноцвіт, і перший сінокосець. Назву теперішню свою він отримав від назви барвників з черв’яків кошенілі, яких наші далекі предки збирали у цей час для виготовлення темно-червоної фарби. А ще є припущення, що назва місяця походить від масового цвітіння квітів, зокрема маку та півонії. А може й від достигання червоних полуниць та черешень. Найдовші дні та найкоротші ночі тільки в цьому місяці. Місяць найяскравішого і найдовшого світла сонця. Місяць червень – хліборост, врожай накопичує на цілий рік. 

Цей місяць полюбляють всі і дорослі, і малі за перше тепло, за перше різнобарв’я. Бібліотека – філіал № 13 запрошує всіх своїх користувачів до відеоперегляду «А місяць червень луги покосить, червоним соком ягідки зросить».

Коментарі