Його величність - океан

Віртуальна подорож

   8 червня – Всесвітній день океанів. Це свято було засноване на Міжнародній конференції, яка відбулася 1992 року в Ріо-де-Жанейро (Бразилія). Людство отримало ще одну можливість спільними силами зберегти природу в її кращому вигляді, подбати про флору та фауну океану, що послужить перешкодою до вимирання багатьох видів рослин і тварин. У цей день працівники багатьох зоопарків, дельфінаріїв, акваріумів та подібних установ координують свої зусилля для того, щоб захистити права мешканців океанських глибин і стабільну екологічну обстановку, організовують заходи, спрямовані інформувати гостей про проблеми океанів.  До Дня океанів проводять також щорічний конкурс фотографій, переможців якого нагороджують у штаб-квартирі ООН.

  Більше 70% поверхні Землі покрито світовим океаном, він займає майже три чверті її поверхні. Світовий водний басейн поділяють на чотири великі океани: Атлантичний, Індійський, Тихий та Північний Льодовитий. Вивченням океанів займається наука океанологія.

  День океанів – це можливість подбати про світовий океан, згадати про його цінність. Наше життя багато в чому подібне до Світового океану. Інколи воно таке ж різноманітне та бурхливе, як Індійський океан; інколи таке ж багате і настільки глибоко тебе затягує, як Тихий; часом буває таким солоним, як води Атлантичного океану; інколи ж зовсім холодним, немов вода Північного Льодовитого. Тож усім нам потрібно бережно ставитись до океанічних вод, як і до власного життя. Тільки тоді ми зможемо жити в гармонії з природою.

   Працівники бібліотеки-філіалу №13 пропонують вашій увазі деякі цікаві факти про океани, про які ви дізнаєтесь, здійснивши віртуальну подорож «Його величність – океан».

  

Коментарі