Очікування райдуги

    Пізнавальна година

  З початком літніх канікул бібліотеку-філіал №13 для дітей  відвідують молодші школярі, які відпочивають в пришкільних таборах. Кожного дня для них проводяться заходи,  маленькі читачі дізнаються багато цікавого та корисного, знайомляться з дитячими книжками та журналами, а ще грають у різноманітні ігри, переглядають мультфільми та спілкуються.

  Цього разу  в книгозбірні гостювали дітлахи 5 та 6 загонів пришкільного табору відпочинку «Веселка» гімназії №33. Для них бібліотекарі підготували пізнавальну годину «Очікування райдуги». Вихователі та діти були приємно вражені запропонованою темою заходу, адже пришкільний табір має таку ж назву – «Веселка».     

  Після дощу з-за хмар виходить сонечко і небо осяває веселка. І кожен із нас усміхається, радіє цьому диву, яким є сонце та вода, небо та земля. Вона приносить радість, тому й назва в неї така – веселка.

  Дітям було запропоновано послухати анімовану пісеньку «Веселка» Наталії Май та переглянути пізнавальний мультфільм «Що таке веселка? Як з’являється веселка?», з якого молодші школярі дізнались як виникає це дивовижне явище природи, хто займався його вивченням, про кольори, що складають веселку. За допомогою підібраних бібліотекарем для перегляду літератури «Книжкова веселка» книжок, діти називали послідовність кольорів райдуги, знайомились з літературою для дітей від видавництва «Веселка», яке існує ще з 1934 року, з серією книг «Веселка» від харківського видавництва «Белкар – книга».

 

 

 

 

 

 

 

 

  

  Маленькі читачі охоче відгадували загадки про різні погодні явища.  Наприкінці заходу вихованці табору переглянули книжки та журнали. Діти були дуже задоволені, що провели час у бібліотеці  цікаво та пізнавально.

  Усе своє життя людина прагне краси, намагається її створити. Але найдосконалішою, найкрасивішою є сама природа. Треба тільки зупинитись, озирнутися  навколо, подивитись уважніше й отримати насолоду від побаченого.

Коментарі