Кібербулінг: чи можливо захистити себе?

       З 24 по 31 жовтня триває Всесвітній тиждень медійної та інформаційної грамотності, тема у 2021 році – «Медійна та інформаційна грамотність для суспільного блага». Цього року він проводиться вже вдесяте, співорганізаторами виступають ЮНЕСКО та Південна Африка.

   Інтернет відіграє важливу роль в нашому повсякденному житті, він відкриває необмежений простір можливостей і водночас – містить безліч загроз. Варто про них знати, остерігатися та мати план дій у разі їхнього виникнення. Про це говорили працівники бібліотеки-філіалу №13 з учнями 6-Ф класу ліцею №32 «Європейський» під час години спілкування «Кібербулінг: чи можливо захистити себе?». Що таке булінг діти вже знають, а на заході ми обговорили поняття кібербулінгу, його прояви, як вберегтися від нього, куди звертатись за допомогою, якщо вас «кібербулять» і як самому не стати кібербулером. Повторили також основні правила безпечної поведінки в інтернеті. Школярі переглянули відеоурок «Що робити жертві кібербулінгу?» із серіалу для школярів «Про кібербулінг для підлітків», що пропонує освітній ресурс «Дія. Цифрова освіта» від Міністерства цифрової трансформації та мультфільм про кібербулінг «Mr. Nox». Анімація створена в межах Всеукраїнської кампанії проти кібербулінгу Docudays UA.


   Але ж які  канікули без розваг! Діти взяли участь у «Комп’ютерному турнірі»: граючи в дартс, відповідали на запитання вікторини, розшукували книжки певної тематики на полицях та книжкових виставках, грали в рухливі командні ігри. Тож шестикласники дізнались щось нове для себе та відпочили.











Коментарі