Ми вправні козачата – хлопчики й дівчата

 З 1 по 31 жовтня  в школах проходить Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек  за темою «Краєзнавство в шкільній бібліотеці: нові традиції та цінності». Тому 13 жовтня працівники бібліотеки-філіалу №13 разом з бібліотекарем  КЗ «ПСШ №40» вирішили провести цікавий захід для учнів. Так як захід відбувається напередодні таких свят як День українського козацтва, Покрова Пресвятої Богородиці та День захисників і захисниць України бібліотекарі підготували для четверокласників квест-гру «Ми вправні козачата – хлопчики й дівчата».
 Адже Полтавщина – козацький край. Тут діяв та оберігав місцевість від татарських навал славетний Полтавський полк, який приймав участь в багатьох битвах часів козаччини. 

   Діти розділилися на два курені "Славні запорожці" та "Вправні козачата" й розпочалися змагання! Школярі  продемонстрували свою спритність, завзяття та кмітливість, переконливо доводячи, що козацький дух живе у їхніх серцях і вони гідні нащадки волелюбних козаків. Учні охоче приймали участь в конкурсах та іграх: «Вершники», «Готуємо борщ», «Будуємо фортецю», «Козацька кухня», «Велике прання», «Знайди книгу про козаків», «Лист отаману», розгадували кросворди, давали відповіді на запитання вікторини  «Стежками козацької слави».












































 Судила змагання "козацька рада". 

За перемогу в кожному конкурсі курінь-переможець отримував козацький прапорець. 

 До заходу була також організована книжкова виставка «Тої слави козацької повік не забудемо», на якій представлена література про славний період історії України - козаччину та сучасних захисників нашої Батьківщини.

 





 


Коментарі