Полтавщина – козацький край


   Полтавщина – давній козацький край, який упродовж століть не раз опинявся у вирі боротьби за волю. На Полтавщині було створено сім полків, які підпорядковувались гетьману. Гадяч у 1663–1668 роках був столицею Лівобережної  Гетьманщини, гетьманською резиденцією. Гетьман Данило Апостол, кошовий отаман Кость Гордієнко родом з Полтавщини, знаємо ми також полтавського полковника Мартина Пушкаря, генерального писаря Війська Запорозького, старшину Василя Кочубея, легендарну поетесу і співачку Марусю Чурай. Зберігати традиції, історію, культуру – це так важливо!

   З метою виховання поваги до історичного минулого рідного краю, культурної спадщини, популяризації національних традицій працівники бібліотеки-філіалу для дітей №13, під час осінніх канікул, 26 жовтня, провели для п’ятикласників ліцею №32 «Європейський» бібліоквест «Полтавщина – козацький край». За допомогою гри учні мали змогу перевірити свої інтелектуальні та творчі здібності.










 

  Школярі змагались у вправності, спритності, знанні історії козацтва, українського фольклору. За вказаним маршрутом нащадки козаків обходили так звані Дніпровські пороги – конкурси та ігри. Козацькі забави вдалися на славу! Ліпили вареники, будували фортеці, «готували» борщ, «ловили» рибу…




 




                                                  Потім ще й журнали переглянули... 

                                           А перемогла в результаті в змаганні – дружба!

Коментарі