Мова наша рідна - найдорожчий скарб



    9 листопада – День української мови та писемності. Це свято відзначається на честь святого Преподобного Нестора-Літописця, мощі якого покояться у печерах Києво-Печерської лаври. Цього року виповнюється 965 років від дня народження літописця, головний подвиг життя якого - складання «Повісті минулих літ». Вважається, що саме з Нестора Літописця починається письмова українська мова.

   Це важливий день для кожного з нас. Любов до рідної мови – це те ж саме, що любов до Батьківщини, до рідного дому, матері. Мову потрібно берегти, розмовляти нею, бо мова – скарбниця духовності народної, народ без мови – не народ.  

  Щоб залишатися українцями, треба прокладати дорогу українській мові, оглядатися в мовне минуле задля життєвої мудрості й сміливо крокувати в мовне майбутнє. А воно буде, якщо про нього подбають сущі і грядущі покоління українців. Дбати про мову – це справа совісті сучасної людини, якщо вона громадянин і патріот. Мова – явище суспільне. Суспільство здорове, життєздатне, коли воно складається не з безликих індивідуумів, а з патріотів своєї землі. Поважайте свою країну та мову!

  Закликаємо кожного, хто шанує рідну мову, 9 листопада долучитися до написання 21-го Радіодиктанту національної єдності. Він дає надзвичайне відчуття приналежності до чогось важливого, можливість перевірити свої знання, підтримати українську материнську мову і довести, що нею говорять мільйони людей в Україні та поза її межами. Бути грамотним – модно і престижно! Цього року написав диктант і читатиме його у прямому ефірі патріарх сучасної української літератури  Юрій Андрухович.

   А працівники бібліотеки-філіалу №13 пропонують до вашої уваги відеоперегляд «Мова наша рідна – найдорожчий скарб» та закликають любити й цінувати нашу мову – солов’їну, калинову, барвінкову...


Коментарі