Місяць цифрової грамотності з «Дія. Цифрова освіта» в бібліотеці

   Працівники та користувачі бібліотеки долучились до Місяця цифрової грамотності, що проходить на освітній платформі Дія.Цифрова освіта.

    Цифрова грамотність - здатність ефективно та безпечно використовувати сучасні цифрові технології в роботі та навчанні, в професійному та особистісному розвитку.

 На  платформі https://osvita.diia.gov.ua/  можна ознайомитись з освітніми серіалами про базові цифрові навички, цифрову грамотність для вчителів, батьків, школярів і підлітків, держслужбовців та підприємців, військовослужбовців та медиків.

 «Держава в смартфоні» - це комфортне проживання в країні, велика кількість сервісів онлайн. Більше не треба витрачати свій час на стояння в чергах. Онлайн-послуги — це комфорт, зручність, економія часу. Тому користувачі нашої бібліотеки знайомились з онлайн-сервісом «Оплата комуналки онлайн. Залишайся вдома».

  Завдяки цифровій грамотності, кожен зможе безперервно навчатися: проходити онлайн-курси і тренінги,  вивчати основні правила онлайн-безпеки, поповнювати свої знання, здобувати нові навички в будь-якому віці. В результаті цього отримати національний сертифікат з цифрової грамотності, яким можна посилити резюме та похвалитися в соцмережах.  Для складання тестів на цифрову грамотність створено Цифрограм. Після складання тесту ви отримуєте сертифікат, що підтверджує ваші знання та навички.

  У рамках місяця цифрової грамотності бібліотекарі та користувачі проходили національний тест на онлайн-платформі «Дія. Цифрова освіта». В результаті тестування кожен отримав відповідний сертифікат.

 Тож запрошуємо до 30 листопада включно відвідати нашу бібліотеку, щоб переглянути освітні серіали та долучитися до тестування!

Коментарі