Природа – це книга, яку треба читати серцем


    День навколишнього середовища відзначається в Україні щорічно у третю суботу квітня з 1998 року згідно з Указом Президента України «Про День довкілля» № 855/98.
Цього дня громадські організації проводять заходи, спрямовані на поліпшення стану навколишнього середовища, очищення водних джерел, озеленення, збереження заповідних об’єктів, поширення екологічних знань.
Спочатку свято було задумано для того, щоб відзначити Стокгольмську конференцію з довкілля, яка стала однією з найважливіших в історії екологічного руху.
Цього дня була заснована UNEP (United Nations Environment Network) - Екологічна програма ООН, яка зараз є основним організатором та ідеологом Дня довкілля.
В 2020 році Український День навколишнього середовища (День довкілля) припадає на 18 квітня.
Довкілля – це всі живі та неживі об’єкти, що природно існують на Землі або в деякій її частині. Земля, вода, повітря, флора і фауна – все це довкілля, на стан якого впливає маса чинників – від кинутого на землю недопалка, папірця, до величезних сміттєзвалищ і височезних труб промислових комплексів, що отруюють своїми викидами повітря мегаполісів, від убитого звіра  до вирубаних лісів. Головну загрозу довкіллю становить людина – її байдужість, безкультур’я і безмежна жадібність.

Головною метою цього свята є поліпшення стану природи. День довкілля дозволяє реально оцінити стан навколишнього середовища, в якому ми живемо. Дає можливість уважно обдумати дії та кроки, які кожен з нас має зробити в напрямку збереження та відновлення довкілля.
Охорона довкілля в сучасних умовах – це нова форма у взаємодії людини й природи. Вона являє собою систему державних і суспільних заходів спрямованих на гармонічну взаємодію суспільства й природи, збереження й відтворення природних ресурсів, в ім’я теперішніх і майбутніх поколінь. Сьогодні екологічні проблеми є одними з найважливіших і визначають рівень благополуччя всієї цивілізації й, зокрема, нашої країни.
    Закликаємо всіх стати екологічно свідомими і зробити хоча б один крок до покращення стану довкілля: висадити дерево, навести порядок у своєму дворі, на вулиці, у парку, сквері, на березі річки чи ставка, збирати та правильно сортувати сміття… 

  Адже стан природи навколо нас залежить від дій кожного з нас! То ж живімо так, щоб зберегти  Землю, наш спільний дім, від знищення!
 Використані  джерела: 
https://www.dilovamova.com/index.php?page=10&holiday=79&year=2020
https://www.ukrinform.ua/rubric-society/2714851-sogodni-vsesvitnij-den-dovkilla.html


Коментарі