Ми Вам рекомендуємо почитати


Рекомендаційний список літератури для дітей  дошкільного та    молодшого шкільного віку
    Для дитини дитяча книжка є потужнім засобом емоційного розвитку, тому що спостерігаючи за виразом обличчя дорослого, який читає книгу, та розглядаючи ілюстрації, дитина намагається наслідувати  вираз обличчя того, хто їй читає вірш, казку чи оповідання, копіює вираз обличчя персонажів літературних творів – показує як вони радіють, сумують, як дивуються. Слухаючи літературні твори, дитина вчиться радіти, співчувати та сумувати. Твори художньої літератури розширюють кругозір дитини, розкривають таємниці природи, знайомлять її з подіями давно минулих часів, відкривають невідомі країни тощо.
Пропонуємо ознайомитись з рекомендаційним списком літератури, який ми підготували для Вас:
   Гарна та по-дитячому наївна казково-пригодницька історія. Цю книгу неодмінно варто читати на ніч своїм дітям. Вона перенесе вас в казкову країну з незвичайними жителями, а вам доведеться разом з головними героями допомогти дракоші Тишці потрапити додому. Чи зможуть вони протистояти усім ворогам та подолати усі негаразди? Авторка зуміла простою та доступною мовою розповісти дітям про дружбу, відвагу та безкорисливу​​ допомогу.
  Твір розповідає про життя звичайної сім'ї, де всі разом займаються вирощуванням різноманітних рослин, в тому числі лікарських та дуже рідкісних. Також він познайомить вас з маленькою дівчинкою – Лілі, яка була здатна повернути до життя будь-яку рослину та зуміла подружитися з незвичайним кроликом Тінкі. А коли з оранжереї пропала дуже рідкісна квітка, саме кролик пообіцяв її знайти. Чи зумів Тінкі відшукати винного та повернути квітку?
Ця книга в черговий раз доводить, що саме віра в чудеса, доброта та любов роблять цей світ кращими.

                                   
«36 і 6 котів», Галина Вдовиченко
 36 і 6 котів – саме стільки, не більше й не менше, хвостатих героїв Галини Вдовиченко – оселилося одного дощового вечора в помешканні пані Крепової попри її бажання. Але серце непоступливої господині до котів-безхатьків прихилила киця-сфінкс Баронеса. Ані пані Крепова, ані її племінник Стас навіть уявити собі не могли, чим обернеться вторгнення у їхнє маленьке помешкання 36 дорослих і 6 маленьких котів.








«Супермегакласна книжка цікавезних завдань від Джуді Муді», Меган МакДоналд

   Хочеш утнути щось веселе? То на що ти чекаєш? Розгортай цю мегаприкольну книжку – і починай! Дізнайся, як пройти крізь папір. Створи настільну гру. Вигадай власну причіпну пісню, виконай завдання «назви настрій», порозгадуй загадки, ребуси, а ще ти познайомишся з тринадцятьма мовними варіантами «привіт» і «прощавай». Пройди кумедні тести і розважайся разом із Джуді Муді!
   Відклавши планшет, ваша дитина нітрохи не нудьгуватиме за життям в оточенні гаджетів, тестуючи ще й рівень інтелекту батьків і всіх оточуючих.

  

«Киці – мандрівниці», Галина Манів, Дмитро Печенкін

 Киці Муля і Манюня так люблять мандрувати! Не подумайте, що на сусідню вулицю, ні! До інших країн! І в кожній з кицями стаються неймовірні пригоди. Хочете помандрувати разом з ними? Читайте про Мулю і Манюню в Італії, Гренландії та Фінляндії!





  
           « Тайлер вчиться дружити», Мері Блер

  У серії «Чарівні історії про звірят» головними героями є діти і добрі захисники, які називають себе ферігардами. У книзі «Тайлер вчиться дружити» білченя-ферігард допомагає маленькому художнику перемогти на конкурсі і одужати.
                        







      «Кіт да Вінчі. Навала прибульців»,  Катерина Матюшкіна
  Продовження серії «прикольних детективів» про Кота да Вінчі від Каті Матюшкіної. Цього разу це не тільки прикольна та заплутана історія, а ще й космічна. Читайте про летючу тарілку, політ на Місяць, про мобільні та летючі будинки Гори геніїв, про другу любов Пімпочки та багато-багато іншого, неймовірного та страшенно цікавого.
            




«Ягідна фея Суничка. Загадковий подарунок», Штефані Далє
  Серія книг європейської художниці та авторки Штефані Далє. Книги про пригоди відважних та кумедних маленьких дівчаток - піратки, феї, чаклунки й русалоньки - знайдуть місце у сердцях маленьких читачів і їхніх батьків.






Запрошуємо до читання після закінчення карантину! Всі ці книги є в нашій бібліотеці!

Коментарі