Автор світлого дитинства


                              Віртуальне знайомство
     17 квітня нашим маленьким користувачам з ПДНЗ № 80 «Гвоздика», з яким дитяча бібліотека працює вже багато років, ми підготували  віртуальне знайомство з творчістю нашої полтавської письменниці Валентини Яківни Нездойминоги. 
    Вона лауреат премії ім. Панаса Мирного 2006 року, член Полтавської спілки літераторів. Разом з батьками дітлахи мають можливість познайомитись з її творами. Поетеса навчає малюків пізнавати явища природи в різні пори року, ненав’язливо та талановито розповідає дітям, що українська мова - наша материнська. Нею написані такі книги для маленьких читачів: «Азбука на канікулах», «Небилиці для Оленки», «Рахівнички від синички», «Від весни до весни», «Наша група «Теремок», а також  збірка автобіографічних оповідань "У маминій хустині». Більш докладно дошкільнята ознайомились з книжечкою «Небилиці для Оленки». 

                                              

    Доречі за цю книжку її автор отримала ІІІ місце в  щорічному  конкурсі «Краща книга Полтавщини» 2019 року у номінації «Кращі книги для дітей та юнацтва». Ця сонячна книжечка поведе маленького читача у фантастичний світ легкого гумору небилиць, у великий світ словникового збагачення. Читаючи книгу разом з дитиною, дорослі полинуть у теплі спогади про своє далеке дитинство, яке назавжди лишається в пам’яті кожної людини.
   Дякуємо письменниці за сповнені любові та щирості книжечки, радіємо за  кожен її новий віршик.
  А ми даруємо вам вірш Валентини Нездойминоги з книжечки "Від весни до весни":
ВЕРБИЧКА
Співає весна!
Зеленіє травичка!
Прокинулась вранці
тендітна вербичка.
І сонячний ранок
дарує їй роси.
І вітер весняний
розчісує коси.
Співають пташки
у небеснім просторі,
І сукню шовкову
гаптують їй зорі.
А місяць промінням
встеляє доріжки,
Зелена травиця
голубить їй ніжки.
Берізок привітні
всміхаються личка:
— З весною!
З весною, сестрице вербичко!


Коментарі