Театралізоване відтворення творів майстрів українського слова

Театр – це завжди емоції. Кожен, хто хоча б раз був на виставі, байдужим до цього виду мистецтва не залишиться. Когось дійство на сцені вражає до глибини душі, а гра акторів змушує плакати чи сміятися, когось дивуватися, аплодувати.

Міжнародний день театру відзначається щорічно 27 березня з 1962 року. Він був заснований у Відні на IX конгресі Міжнародного інституту театру при ЮНЕСКО. Це не просто професійне свято митців сцени, це свято мільйонів глядачів.

Багато століть театральне мистецтво не втрачає своєї популярності, а навпаки розвивається і приносить нам радість. Театр має виключно важливе етичне і художнє значення, несе в суспільство ідеї гуманізму і добра, сприяє формуванню естетичного смаку, розширенню кругозору.

В Україні театральне мистецтво має глибоке коріння, вперше воно проявлялося в давнину у народних іграх, танцях та обрядах. На сценах України, у виконанні численних професійних труп аншлагово йшли твори українських авторів, тож бібліотека-філіал №13 запрошує всіх своїх користувачів до відеоперегляду «Театралізоване відтворення творів митців українського слова».


Коментарі