Подвиг заради Вітчизни

День українського добровольця – це нове свято для українців, яке започатковане у 2017 році. Цей день відзначається в Україні 14 березня з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, посиленню суспільної уваги та турботи до учасників добровольчих формувань.

В ряди української армії добровольцями пішли і зовсім юні хлопці, і зрілі чоловіки, і ті хто ніколи не тримав в руках автомат.

Навесні 2014 року була зафіксована рекордна явка у військкомати країни. Люди приходили самі не чекаючи на отримання повістки. Інші – чоловіки й жінки само організовувалися в батальйони й вирушали на Схід України.

14 березня 2014 року розпочався бойовий шлях першого добровольчого батальйону. Вчителі, лікарі, студенти, підприємці – сотні майданівців – замість того, щоб після багатомісячних боїв у Києві поїхати по домівках, рушили з барикад Майдану на дальні барикади Донбасу боронити незалежність України.

День українського добровольця – це свято українського духу незламності та боротьби.

Батальйон «АЙДАР», «Полк Дніпро - 1», «Донбас», «Кривбас», добровольчий Батальйон ОУН, та інші добробати, дякуємо та низько вклоняємось їм за героїзм та мужність!

В бібліотеці-філіалі №13 є книжки та періодичні видання про це свято та про героїв – добровольців.

Вічна шана живим! Світла пам'ять загиблим!



Коментарі