Цікаві книжки – веселі канікули

                                    Бібліографічний огляд літератури 

   Канікули – це час для відпочинку, зустрічей з друзями і, звичайно, читання. Можна на кілька годин поринути в чарівний вигаданий світ чи не відриватись від книги, переживаючи за долю головних героїв. Бібліотекарі дитячої бібліотеки – філіалу № 13 підібрали декілька веселих книжечок  Миколи Носова  для захопливого і корисного читання на канікулах.

   Микола Миколайович Носов народився в1908 році в Києві, в родині естрадного артиста, який, в залежності від обставин, працював і залізничником. Дитинство його пройшло в невеликому містечку Ірпінь, недалеко від Києва, де хлопчик і почав вчитися в гімназії. З гімназійних років він захоплювався музикою, театром, шахами, фотографією, електротехнікою і навіть радіоаматорством. Щоб прогодувати сім'ю, Микола з 14 років був змушений працювати: був газетним торговцем, землекопом, косарем і т. п. У віці 19 років вступив до Київського художнього інституту. До 1951 року працював постановником і режисером мультиплікаційних, наукових і навчальних фільмів. Перші оповідання Микола Носов почав створювати ще будучи режисером-постановником. Уже ці твори автора відрізнялися тонким гумором, чарівними персонажами і несли в собі заряд позитивної енергії.

 
   Найбільш відомі й улюблені читачами казкові твори Миколи Носова «Пригоди Незнайка та його друзів». Пропонована книга розповість вашій дитині про мешканців Квіткового міста. Маленькі читачі не тільки подружаться з веселими, кумедними та яскравими героями, а ще й повчаться доброти, чуйності, дружби та людяності.

 

 

    "Незнайко в Сонячному місті" — дитячий утопічний науково-фантастичний роман М.Носова про пригоди Незнайка, продовження казкової книжки «Пригоди Незнайка та його друзів».

 

   Немає, напевно, на світі людини, не знайомої з героями творів Миколи Носова: шибениками, непосидами, фантазерами, винахідниками, одне слово, звичайними хлоп'ятами, які, проте, завжди потрапляють у смішні і найнемовірніші ситуації.




  В книжці "Фантазери" Мишко і Стасик сиділи в садку на лавочці й розмовляли. Тільки вони розмовляли не просто, як інші хлопці, а розповідали один одному різні небилиці, ніби побилися об заклад, хто кого перебреше. Почитайте, дуже цікаво!

 

 

 

 

 

 

  Повість «Вітя Малєєв у школі і вдома», написана Миколою Носовим більш ніж півстоліття тому, як і раніше залишається дуже сучасною. Сьогоднішні хлопчики й дівчатка, читаючи про пригоди Віті Малєєва, Кості Шишкіна та їхніх друзів-четверокласників, пізнають в них себе, розуміють їх радості, переживання і образи і від душі сміються над кумедними випадками з життя своїх літературних однолітків.

 


   Микола Миколайович цікавився психологією дітей, вважав, що «до дітей потрібно ставитися з великою і дуже теплою повагою», напевно, тому його книги знаходили і знаходять такий великий відгук у дитячій аудиторії. Читати книги Миколи Носова варто всім поціновувачам доброї дитячої літератури, яка не тільки розважає дитину, але й прищеплює їй хороші якості.Оповідання і повісті М. Носова не тільки перекладено майже сотнею мов світу, за ними створено багато мультиплікаційних і художніх фільмів.





 



Коментарі