четвер, 13 січня 2022 р.

Нову книжку погортай, зацікавила – прочитай!

     Пізнавати світ з книгою в руках – справа надзвичайно цікава. Особливий інтерес у читачів викликають нові надходження. Нові книги в бібліотеці – це завжди свято, нові персонажі та враження.

Вареники – Божі хваленики

    1.    Вареники – одна з найбільш відомих страв української національної кухні, й дійшла вона  до нас із сивої давнини. Українські начинки для вареників — картопля, сир, вишкварки, використовують також  капусту, цибулю, гречану кашу, мак, вишні, сухофрукти, а на Полтавщині — навіть варений горох, розтертий з калиною. Готову страву подають зі сметаною чи олією, зі смаженою цибулею. Вареники з маком та ягодами посипають цукром або подають в ягідних сиропах чи в меді.