Даруйте радість близьким!

 

 Зима - найсвятковіша пора року! А Новий рік — казкове свято, на яке з нетерпінням чекають всі: і діти й дорослі. Це час подарунків, сюрпризів, загальних веселощів, коли довкола панує добра магія та чудеса. Новорічні свята  символізують втілення дитячих мрій та віру у диво. На Новий рік та на Різдво Христове усі діти чекають на подарунки.

 А чи знаєте ви, що одна із зимових дат календаря є окремим святом - Днем подарунків? Невипадково він відзначається саме 26 грудня. Головна мета цього  свята  — бажання принести радість близьким людям. Колись у Великобританії та пов’язаних з нею країнах Британської співдружності, а саме в Канаді та Австралії, Новій Зеландії та на Самоа, Кірибаті і т. д. виникло це дивовижне свято. Спочатку це свято мало абсолютно інтригуючу назву - «Boxing  day» і був неробочим днем. Він пов’язувався з християнськими традиціями і відзначався на другий день після Різдва. Тоді  дарувати  подарунки мали більше можливостей саме забезпечені верстви суспільства. Подарунками серед собі подібних обмінювалися напередодні Різдва, а бідняки ж отримували подарунки в останню чергу. З часом ця традиція поширилася  на всі верстви суспільства і розповсюдилася по всьому світу. В наші дні  відмінною рисою Дня подарунків стали гігантські розпродажі в магазинах.

 День подарунків - свято сюрпризів, свято уваги і небайдужості. Ми звикли дарувати й отримувати подарунки на будь-які події. Усім нам дуже подобається отримувати всілякі подарунки. Це справжній сюрприз, коли гублячись у здогадах ми отримуємо щось зовсім несподіване, але  крадькома окреслене в наших мріях, що приносить нам непідробну радість і теплі почуття. Через подарунок можна передати не тільки свою ніжність і турботу, а й показати всю щирість своїх почуттів по відношенню до своїх рідних, друзів, знайомих, колег. До вибору подарунків необхідно ставитися з особливою увагою. Правильно вибрати подарунок – справа не з легких. Дуже бажано враховувати загальний настрій святкової атмосфери. Зовсім не обов’язково дарувати дорогі подарунки, адже головне увага і турбота. Подарунок, який ви підберете, нехай буде несподіваним сюрпризом, в чомусь корисним або просто приємним, головне зробити це від чистого серця. А книга теж може бути  гарним подарунком, правда?

 Працівники бібліотеки-філіалу №13 бажають всім отримати під ялинку бажані подарунки й порадувати своїх близьких приємними сюрпризами, адже свята тривають!

Коментарі