Що значить знайти себе?


  Вибір професії – це надзвичайно важливий і відповідальний крок у житті кожної людини. Як же обрати професію і стати щасливим? Життя постійно ставить нас перед вибором. В дитинстві з багатьох іграшок вибираємо найулюбленішу, в школі віддаємо перевагу найцікавішим, на наш погляд, предметам, обираємо товаришів, друзів. У кожної людини є свобода вибору. А коли ви вже визначились, то повинні усвідомити, для чого ви зробили саме цей вибір, чи приведе він до успіху. 

  З причини незнання правил вибору професії, ситуації на ринку праці, відсутності практичного досвіду професійної діяльності близько 40% молодих людей обирають професію, яка не відповідає їхнім інтересам, нахилам та вподобанням. Світ професій дуже великий: їх налічується близько 6 тисяч і він швидко змінюється у наш час. Щорічно виникає більше 500 нових професій, причому процес відмирання старих професій проходить значно повільніше ніж народження нових. Більше 50% сучасних професій ще 30 років тому були не відомі.

  28 грудня в бібліотеці-філіалі №13 на годину спілкування «Що значить знайти себе?» зібрались старшокласники ліцею №32 «Європейський». Про найважливіші навички, які потрібно розвивати в собі вже зараз, аби бути успішними у професійній діяльності вівся діалог профорієнтолога Ольги Гладченко з учнями  10-І класу.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 «Як правильно вибрати напрям своєї майбутньої діяльності? Що допоможе досягти своєї мети, які мої сильні сторони, чим слід керуватись, обираючи майбутню професію, щоб не помилитись, як же із тисяч професій обрати ту, яка б приносила найбільшу користь людям, давала б змогу відчути себе потрібним, реалізованим і задоволеним своєю працею?» - про все це йшлося на заході. Школярі працювали з презентацією, брали участь в анкетуванні та тестуванні, отримали також і домашнє завдання: скласти список ста своїх «хочу» та написати лист самому собі через 10 років.


 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

  

 

 

 



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   Потрібно не боятися мріяти! Але, поряд з тим, треба дивитись на життя реально й уміти ставити перед собою конкретні цілі. Тоді ви й досягнете бажаного результату, успіху у житті. Адже сьогодні успіх – невід’ємний атрибут щасливої людини. Давайте ж свідомо обирати  професійну діяльність і змінювати світ на краще! І успіх до вас не забариться!

Коментарі