Цікавий перетин слів

 Інформаційна сторінка

Працівники бібліотеки-філіалу для дітей №13 підготували цікаву інформацію про кросворд, адже багато дорослих і дітей дуже люблять розгадувати їх, а ось що ж таке кросворд насправді і звідки він з'явився, мало хто знає.

Самою ранньою згадкою про кросворд вважається плита з малюнком, яка дуже нагадує кросворд. Вона була знайдена під час розкопок стародавнього поселення в Англії і датується ІІІ-IV століттям. Сучасні кросворди з'явилися відносно недавно - приблизно сто років тому.

Кросворд (англ. Crossword — перетин слів) — гра-задача, яка полягає у вписуванні літер у перехресні рядки клітинок накресленої фігури так, щоб за горизонталлю та вертикаллю вийшли загадані слова.

Кросворди та їх різновиди публікує багато друкованих ЗМІ. Крім того, існує безліч видань, які безпосередньо спеціалізуються на кросвордних головоломках.

Існують різні види кросвордів серед яких класичний, скандинавський, циклічний кросворд, чайнворд або лінійний, угорський (філворд), англійський, американський, естонський, тривимірний, ключворд (кейворд).  

Розгадування кросвордів є корисним, оскільки вони розширюють кругозір і мотивують до отримання нових знань. Незнайомі слова стають близькими й зрозумілими, а людина, захоплена розгадуванням, незабаром стає справжнім ерудитом. Інтелектуальна розвага, доступна всім, позитивно впливає на роботу головного мозку.

Проводячи час за словесними головоломками, можна забути про дрібні проблеми, легше пережити стрес і образу. Вважається, що для розширення кругозору та поліпшення пам’яті найбільше підходять класичні кросворди, а користь японських кросвордів - у поліпшенні логічного й асоціативного мислення. Тож і дорослі, і малі обирайте для себе цікавий перетин слів та поринайте у захоплююче розгадування. 



Коментарі