Червоні маки – пам'ять незабута…


       Мак вперше був використаний Американським легіоном для вшанування пам'яті американських солдатів, що полягли під час Першої світової війни, а згодом став міжнародним символом пам’яті жертв усіх військових та цивільних збройних конфліктів, починаючи із 1914 року. Ніжна тремтлива квітка маку несе в собі незнищенну пам'ять народу. Цей символ поширений у Західній Європі, Північній Америці та Австралії. В Україні червоний мак вперше використаний на заходах, приурочених до річниці завершення Другої світової війни у 2014 році. У березні 2015 року указом Президента України запроваджено День памяті та примирення, який відзначається 8 травня з гаслом «Памятаємо, перемагаємо».

 Продовжуючи співпрацю з гуртком «Оригамі – оригінальний конструктор» ПМЦПО, пропонуємо виготовити квітку маку з паперу за допомогою майстер-класу з виготовлення моделі оригамі «Квітка маку»  від керівника гуртка Ольги Сухаревської.

  

         Гуртківці демонструють свої поробки до Дня памяті та примирення.









    Працівники бібліотеки-філіалу №13 Полтавської міської ЦБС закликають всіх 8 та 9 травня скористатися квіткою маку, щоб доповнити  свій одяг,  і тим самим доєднатися до загальної шани, поваги і пам’яті всіх героїв України.

    Пам'ятаймо...




























































































































































































































































































































 доєднатися до загальної шани, поваги і пам’яті всіх героїв України.

Коментарі