Пам'ять вічно жива

                                                              Віртуальна година пам'яті

   Спливають роки, відлітають у вічність… Але є один день, який ніколи не буде стертий із пам’яті нашого народу. Це  9 травня -  День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, дата визволення нашої рідної землі від нацизму і перемоги усього людства над злом війни. Війна… За цим коротким, але  страшним словом – згарища, запеклі бої, зруйновані міста і села, зриті бомбами квітучі сади і лани, сльози матерів і дітей. Друга світова війна – це десятки мільйонів людських життів, занапащених у кривавій боротьбі з ворогом. Немає в Україні жодної родини, яку  обминула війна. Наша країна втратила у цьому пеклі кожного другого свого громадянина.

   Відшуміли, відгриміли бої. Згасли криваві заграви над рідним краєм, настала переможна весна, весна радості і горя… Людська пам’ять живе поки існує наш рід. В ім’я світлого завтра пам’ять про тих,  хто в буремні роки захистив своїм життям Вітчизну від нацистських поневолювачів повинна залишитись нетлінною  в серцях нащадків. Ми ніколи не забудемо про той героїчний подвиг в імя життя. Цей день завжди буде для нас затьмареним гіркотою втрат і осяяний сонцем Перемоги.

 Департаментом культури, молоді та сім’ї Полтавської міської ради було запропоновано прийняти участь у флешмобі «Пам’ять в серцях поколінь» до Дня пам’яті та примирення і 76-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939 -1945 років. Бібліотека-філіал №13 для дітей дистанційно співпрацює з 2-Г класом комунального закладу «Полтавська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №26». Бібліотекарі  зробили пропозицію другокласникам прийняти участь у цьому флешмобі.  Вони радо відгукнулися та намалювали малюнки, які ми й пропонуємо переглянути:

 


 

  





















   Відірвімось у ці дні від своїх буденних клопотів і суєти, згадаймо у колі сім’ї і друзів тих, кого немає поряд з нами, хто навічно залишився молодим, визволяючи наш рідний край від ворога і вшануємо тих, хто ще з нами. Так хочеться щоб і сьогодні, і завжди в нашій країні, в кожному домі, в кожній сім’ї панував мир, благополуччя й злагода!

Коментарі