Зимові дива

                                                                 Віртуальний 

                                                        перегляд літератури                                                 

      Зима, мабуть, найкраща пора для читання. Довгі вечори налаштовують на це. На вулиці холодно, темніє рано. Саме час влаштуватися зручніше під теплим пледом з якою-небудь цікавою книгою  разом з дітьми. Читати можна що завгодно, але найкраще – щось зимове, святкове… Для цього достатньо завітати до нашої бібліотеки та звернути увагу на книжкові виставки. Працівники бібліотеки-філіалу №13 підготували для вас віртуальний перегляд літератури та пропонують дитячі книги для читання зимовими вечорами.

Прохасько Т., Прохасько М. «Хто зробить сніг»

    Тепла казка по родину кротів та їх тринадцять кротенят, про дружбу та взаємодопомогу, про турботу та домашній затишок, а також про те, хто насправді робить сніг…

   Філософська історія для дітей «Хто зробить сніг», яку написали Тарас Прохасько та Мар’яна Прохасько і проілюструвала сама авторка, потрапила до одного з найпрестижніших світових каталогів дитячих книг – «Білі круки» (The White Ravens). Книга стала переможцем конкурсу  «Книга року ВВС – 2013» у номінації «Дитяча Книга року ВВС – 2013», а також отримала премію «ЛітАкцент року 2013» у номінації «Поезія і проза для дітей» та посіла перше місце рейтингу «Книжка року 2013» у номінації «Дитяче свято».

                                                                                Савка М. «Тихі віршики на зиму»

      Зима – це казковий час, особливо для дітей. З`їжджати з гори на санчатах, ліпити сніговика, колядувати і зустрічати Новий рік – скільки чудових занять і вражень  для малечі! Але радість від цієї справді чарівної пори може стати ще більшою, якщо зручно вмоститись на колінах мами і тата, читаючи чудові «Тихі віршики на зиму» Мар’яни Савки і роздивляючись затишні й теплі до них ілюстрації художниці Ольги Кваші.

 

                «Зима іде – свята веде»

    Пропонована збірка має ознайомити вас з історією виникнення зимових свят, цікавими народними обрядами і піснями, колядками і щедрівками, сценаріями свят тощо. Для тих, хто полюбляє майструвати, призначений розділ із рекомендаціями, які дадуть змогу власноруч виготовити іграшки та прикраси. Мета видання - залучити читачів до скарбів української культури, допомогти приємно, цікаво і змістовно відсвяткувати зимові свята: влаштувати родинне свято, розважити гостей.

                    

                        «Ой, весела в нас зима!»

   Діти просто обожнюють новорічні свята. Воно й не дивно, адже це пора для казкових історій та див. До цієї збірки увійшли чарівні твори про зиму Максима Рильського, Грицька Бойка, Платона Воронька, Анатолія Качана, Любові Забашти та ін. Кожна сторінка прикрашена яскравими ілюстраціями, які доповнюють сюжети віршиків....

 

 

 

 

Воронько П. «Падав сніг на поріг»

    Під традиційною для видавництва і тому вже впізнаваною обкладинкою – класика. І ця книжка тому й особлива – батькам будуть знайомі майже всі віршики. Завдяки прекрасному оновленому виданню А-БА-Би-ГА-ЛА-МА-Ги популярні вірші стануть ще привабливішими.

Власне завдяки ілюстраціям дітям буде цікаво вивчати ці добре римовані вірші, повторювати уголос разом з батьками. А батькам – згадувати своє дитинство.

 

 

                                                                                                                                    Малик Г. «Їде грудень на коні»

  Це тільки з обкладинки книжка дуже зимова, насправді у ній вистачить коротких віршиків про пригоди з різних місяців: про березневих котиків, які сховалися на вербі, чи заготівлі сіна улітку. Ці  віршики про природу й життя у селі. Читач навіть знайде трохи інтерактиву: загадки і віршики-лічилки.

 

 

 

 

   Матюшкіна К., Оковитая К. 

   «Лапи геть від ялинки!»

   Розбишацькі й гиготливі видання з серії “Дуже прикольна книжка” – гарантовані веселощі й перехоплення духу від захвату. Чого варті тільки ілюстрації, а про історії то й взагалі слів немає. Смішні і добрі розповіді про песика Фу-Фу та кота Киць-Киця та їхніх друзів чекають на малюка у ну “дуже прикольних книжках”.

   

 

 

 

  

     Ці та багато інших книжок чекають на вас! Заходьте до бібліотеки та відчуйте нотки зимового затишку в оточенні улюблених книг. Встигніть  завітати до бібліотеки цими передсвятковими днями та візьміть цікаву книжку й  почитайте разом з дітьми. Бажаємо приємного святкового читання та казкового настрою на всі свята!

Коментарі