Новинки нашої бібліотеки від видавництва "Портал"

     Хочемо поділитися з вами радістю. Нещодавно  наша бібліотека отримала нові книги від видавництва  «Портал», яке спеціалізується  на дитячій та освітній літературі!


     «Портал» — це видавничо-освітній проєкт, який допомагає дітям і підліткам розуміти історію та культуру України у світовому контексті, сприяє розвитку спільного читання батьків і дітей.Команда видавничих фахівців, експертів-істориків, освітян-новаторів, дитячих психологів, літературознавців, авторів та ілюстраторів працює над розробкою книжкових серій  та освітніх матеріалів, що мають стати для дітей справжніми порталами у світ історії, мистецтва й розвитку особистості.Що цікаво, кожне видання має сучасний формат. Воно складається не тільки з друкованої книжки, а й історичного та психологічного супроводу за QR кодом та ігрової картки.

    Є  тут книжечки із серії «про історію речей і явищ» для дітей віком від 4до 11 років. Дітьми краще сприймаються конкретні речі, ніж абстрактні поняття й узагальнення. А вже через ці речі можна оповісти про історичні події.

    Серія «історій про історію» для дітей  дошкільного та молодшого  шкільного віку - це літературно-художні та науково-популярні видання, що оповідають про історію українських теренів. Сюжетні оповіді вписані в реалії доби: від доісторичних часів до козацтва. Описувані події, артефакти, засновано на наукових фактах і реконструкціях. Прочитавши всі томи, дитина послідовно знайомиться з етапами «найбільш міфологічної» частини історії. Кожна книжка присвячена певному історичному періоду: можна читати їх окремо, а можна всю серію. У кожній книжці є карта і часова лінія, щоб співвіднести описувану добу із сучасною Україною, а також історична довідка для батьків.

      Серія прози на складні історичні теми "Життя триває" адресована  дітям 7–11 років. Складні історичні теми подаються через занурення в сюжет, де персонажем є дитина відповідного віку, з якою читач може себе асоціювати.

     Нон-фікшн для підлітків 11–16 років - це науково-популярні видання про історичні явища й епохи. Серія містить безліч цікавинок, несподіваних фактів, визначень, а також візуалізація в інфографіці, картах, ілюстраціях.

      Тож запрошуємо до читання! Буде цікаво!

Коментарі