Вулиця Розумників

Інформаційна сторінка
    Бібліотека – філіал № 13 для дітей від усього серця вітає всіх користувачів  із Днем знань! Бажаємо міцного здоров’я, терплячості, а головне щирого прагнення до нових знань. Нехай новий навчальний рік принесе багато цікавого, нового і всі ваші бажання стануть реальністю!
Коли дитина любить вчитися – це радість для всієї родини. Вона сама біжить в музичну школу, або сама і вчасно сідає за уроки, це не тільки економить батьківські нерви, але і дозволяє учневі домагатися найкращих результатів.
І зовсім інша справа, якщо вчитися дитині нудно і лінь. Як же зацікавити дитину одразу, або переконати розчарованого школяра взятися за розум. І в дитячому, і в дорослому житті є два береги: Хочу і Треба.



 Якщо висадитися на один з цих берегів і помахати ручкою іншому, то можна сміливо прощатися зі спокоєм і надіями на щастя. Єдиний вихід - з'єднувати їх мостом.

1. Першим кроком до хорошого результату є правильна організація дня.
2. Не буває нецікавих предметів. Щоб уникнути такої ситуації, потрібно знайти в «нецікавих» дисциплінах ті фактори, які до душі вашій дитині.
3. Оцінки – не головне. Всі розуміють, що хороша оцінка – це не завжди показник знань, проте хочеться, щоб дитина мала хороші бали і була на хорошому рахунку в учителів
 4. Розстановка пріоритетів. Крім навчання, життя дитини складається з багатьох факторів, і їхній вплив постійно потрібно враховувати.
5. Ніякого прямого підкупу. Обіцянки піти в кафе після добре написаної контрольної чи велосипед за гарні оцінки за семестр – це невдала ідея для мотивації дитини. Ще гіршим є платити гроші за високі бали. Можна дитині купити щось за успіхи в школі, але не кожен раз і без обіцянок заздалегідь.
 6. Власний приклад. Мова йде не про те, щоб повторювати: «я в твої роки вчився найкраще в класі», а про інтелектуальні бесіди. Розмовляйте з дітьми «по-дорослому» про науку, запитайте, що думає школяр про ті чи інші факти.
7. Міняти підходи. Коко Шанель мала рацію, коли стверджувала, що якщо ви хочете мати те, що ніколи не мали, вам доведеться робити те, що ніколи не робили.
Система освіти в Японії— одна із найуспішніших та найрозвинутіших в світі, і такою її робить не хтось, а самі її жителі. То, можливо, вони  знають якийсь секрет, що допомагає в цьому? Отож, чого нам варто повчитись в японців, щоб теж не пасти задніх? Почнемо з освіти!
1. Спочатку манери, потім — знання. В японських школах учні не складають жодних іспитів, поки їм не виповниться 10 років. Протягом цього періоду вони здають невеликі тести. Вважається, що ціль перших 3 років в школі — не судити дітей за знання, а навчити їх хороших манер та розвинути характер. Дітей вчать поважати інших людей, бути добрими з тваринами та природою. Вони також вчаться як бути щедрими, співчутливими та чуйними. Окрім цього, їх також навчають витривалості, самоконтролю і справедливості.
2. Навчальний рік починається 1 квітня. В той час, як в більшості шкіл та університетах навчальний рік починається в вересні або жовтні, в Японії це — квітень. Перший день в школі там дуже часто співпадає з одним із найкрасивіших явищ в природі — цвітінням вишень
3. В більшості шкіл нема прибиральників. В японських школах учні самі прибирають в класах, кафетеріях та туалетах. Прибирання за собою вчить дітей працювати в команді і допомагати один одному, а ще таким чином вони вчаться поважати свою роботу та роботу інших.
4. В школах готують стандартизовані обіди, які учні з’їдають в класі разом з вчителем. Це допомагає налагодити позитивний зв’язок між ними.
5. В Японії популярні позашкільні семінари.  Більшість японців відвідують підготовчу школу або приватні позашкільні семінари, які проводяться ввечері. Незважаючи на те, що у японських учнів 8-годинний навчальний день, вони вчаться також протягом вихідних та канікул. То ж не дивно, що в Японії дуже рідко дітей залишають у тому ж класі на ще один рік.
6. Крім звичайних предметів учні вивчають японську каліграфію та поезію. Принцип японської каліграфії полягає в намочуванні бамбукової кисті в чорнило та використання її для написання ієрогліфів на рисовому папері. Для японців — це ціле мистецтво, яке не менш популярне, ніж традиційний живопис
7. Рівень відвідуваності шкіл в Японії досягає 99,99%. Мабуть, кожен із нас прогулював уроки в школі, але японські учні не роблять цього. Вони навіть не спізнюються на заняття. Окрім цього, близько 91% школярів завжди слухаються вчителів. От скажіть, в якій ще країні зможуть похвалитись такою статистикою?
8. Результат випускного тесту вирішує майбутнє учня. Після закінчення середньої школи японські учні здають дуже важливий екзамен, який вирішує їхнє майбутнє. Випускник може обрати один коледж, де б він хотів вчитись, однак цей заклад має певний бал для вступу. Якщо майбутній студент не набирає його, то не проходить. Конкуренція дуже висока — лише 76% випускників шкіл продовжують навчання після школи. І це не дивно, адже навіть період підготовки до вступу в ВИШ називається в Японії “екзаменаційне пекло”.
9. Роки в коледжі — найкращі роки в житті японців. Пройшовши через “екзаменаційне пекло”, майбутнім студентам хочеться неабияк відпочити. Тому дуже часто роки навчання в коледжі називають канікулами перед влаштуванням на роботу. 
Японські школяри
10. Учні носять шкільну форму. Майже у всіх середніх школах від учнів вимагають носити форму. Завдяки цьому в навчальному закладі усувається соціальний бар’єр. А ще – шкільна форма згуртовує дітей.
 Дівчата в Японії носять блузку в морському стилі і плісировану спідницю, яка в старших класах стає все коротшою. Обов'язкові також туфлі на низьких підборах і гольфи. 

У більшості країн світу учні носять різну шкільну форму. Вона відрізняється за кольором, фасоном, може залежати від місцевого менталітету і традицій.

Англійські учні


Англійські учні

Учні Австралії

В'єтнамські учні 







Австралійські старші учні











У Бутані учні в школу носять традиційний національний костюм. Для дівчаток – "кіра", а для хлопчиків "гхо", вона нагадує халат.


Індія
Найбільша школа в світі в Індії, там навчається майже 32 000 учнів.

В Китаї у учнів самий великий обєм  домашніх завдань, тому більшість з них мешкають в школах , додому приїжджають тільки на вихідні.

У французькій школі найкоротший навчальний рік, але найдовший навчальний день.


Малайзія
 Бразильський сімейний обід настільки важливий, що уроки починаються в 7-00 годин для того, щоб діти встигли повернутися зі школи до дому.
Африканські учні
  Австралійські діти, які проживають далеко від школи, навчаються дистанційно, по радіо. 




Нігерія
Учні М'янма




Іспанські учениці

Мексика

Тільки в Бангладеш є плавучі школи на човні, тому що там постійні повені. На цих човнах є все необхідне, у тому числі інтернет та бібліотека.
В Ісландії  в школі є такий предмет
 як вязання. Це країна з дуже суворим
 кліматом і теплі вязанні речі 
користуються великим
 попитом. Практично, так?   


У шкільному житті на вас чекають не лише уроки та домашні завдання. Екскурсії, свята, різноманітні конкурси, спортивні змагання, олімпіади, багато гуртків за інтересами, концерти та багато іншого. Відкривайте з радістю для себе шкільні двері! Хай ваше життя в Країні знань  буде яскравим та радісним!

Коментарі