Ароматні, смачні, зігріваючі

 

Осінь. Вона буває такою різною. Її настрій може змінюватися протягом дня, то дарує нам своє тепло, огортаючи сонячними променями, то навпаки, обдаровує вранішніми густими туманами з прохолодним подихом вітру і краплинками дощу. Її похмурий настрій ми залишимо за вікном, на сторінках книжок та журналів, а наші душі зігріємо теплом своїх мрій та бажань.

Працівники дитячої бібліотеки – філії №13 пропонують всім своїм користувачам створити казкові миті за допомогою ароматних, смачних та зігріваючих напоїв, які дарують радість у прохолодну осінню пору.

УЗВАР

Узвар – це український зігріваючий напій. Хоча більшість з нас звикли вживати його на свята, як обрядовий напій, але наші предки вживали його майже щодня. У традиційному рецепті узвар складається з сушених яблук, груш та слив. Можна додавати ще родзинки, або інші сухофрукти чи спеції за смаком. 

ЧАЙ

Чай здавна відомий в різних країнах. На сьогодні важко знайти куточок світу, де б цей напій не знали. Чай також цінують за його лікувальні властивості. Ним лікують хвороби, знімають втому, зігріваються від холоду і рятуються від спеки. В Україні впродовж багатьох років люди пили трав’яні настої або відвари з сухофруктів, сушених трав, гілок фруктових дерев або ягід. 

ЦИКОРІЙ

Цикорій - це багаторічна рослина, яка є основою напою, що містить багато інуліну. Чашка цикорію після їжі допоможе впоратися з тяжкістю в шлунку і стимулює травлення. Цикорій корисно пити при прийомі антибіотиків, оскільки він захищає мікрофлору. В напій з цикорію за бажанням можна додавати цукор, молоко, морозиво, згущене молоко, вершки. Цикорій часто використовують як заміну кави. Напої схожі за смаком, але цикорій не підвищує тиск, при цьому він так само добре бадьорить і підвищує настрій.

КАКАО

Какао, гарячий шоколад -  напій, до складу якого входять какао, молоко або вершки і цукор. Напій, що підвищує настрій. Він незамінний при лікуванні високого артеріального тиску, в запобіганні серцево-судинних захворювань. 

КАВА

Кава — напій, який виготовляють зі смаженого насіння плодів кавового дерева. Існує багато легенд і версій відкриття людьми кави як напою, але майже всі вони називають батьківщиною кави Ефіопію. На території сучасної України каву пили з XVI сторіччя. Сучасних українців вже не здивуєш особливостями споживання кави, адже за останнє десятиліття з напою для бадьорості, який пили переважно вранці, кава перетворилася на справжній осередок мистецтва.


Коментарі