Толерантність починається з тебе


До Міжнародного дня толерантності, який відзначається 16 листопада за ініціативою ЮНЕСКО, працівники бібліотеки-філії № 13 Центральної бібліотеки ПМТГ провели для учнів 5,6 класів ПСЗШ № 40 годину спілкування «Толерантність починається з тебе», мета якого – виховання почуття поваги друг до друга, до звичаїв, традицій, культури та релігії різних народів, толерантності до розбіжностей між людьми.


Під час заходу діти дізналися про історію виникнення цього дня , познайомилися з поняттям «толерантність», його походженням, почули  значення слова іншими мовами. Захід супроводжувався мультимедійною презентацією, відеороликами: «Толерантність – це…», «Ми різні, але ми рівні».


 Діти брали активну участь в обговоренні питань про толерантність,  здійснили коротку подорож різними країнами, відповідали на питання  вікторини «Такі різні народи». На закінчення години спілкування учні отримали «квітку толерантності»  та пам'ятки «Як поводитись у конфліктній ситуації». До уваги учасників заходу було представлено книжкову виставку «Ти і я ми різні,але ми класні!».

Цікавий захід залишив  незабутній слід в  душі кожної дитини.



 

Коментарі