Ходить гарбуз по городу…

 Інтернет – мандрівка


Гарбузи й гарбузенята

На городі біля хати

Дуже радісно гляділи:

Он дивіться, ми дозріли!

Жовтенькі, мов сонечка,

Сяють під віконечком –

Золоті скориночки,

Біленькі зерниночки.

Запашні і солоденькі,

Довгуваті та кругленькі

Апетитно усміхались,

Щоб про них усі дізнались.

Тож на гарбузове свято

Ласунів буде багато!


Працівники дитячої бібліотеки – філії №13 підготували цікаву інтернет – мандрівку «Ходить гарбуз по городу…», яку розпочнемо зі знайомства з цим дивовижним господарем городів. Його здавна шанують в нашому народі. Він найкращий подарунок осені, та це й не дивно, адже він не лише надзвичайно смачний, а й дуже корисний.



Гарбуз – це справжній лікар. Він відмінний продукт для профілактики серцево – судинних захворювань. Споживання гарбуза покращує обмін речовин, нормалізує роботу шлунково – кишкового тракту і регулює водно – сольовий баланс в організмі.

Мандруючи, слід завітати до городу, де гарбуз починає своє існування. Гарбузи з успіхом вирощують в усіх регіонах України. Гарбузи полюбляють рости на осонні, оптимальними попередниками для нього є бобові культури, такі як соя, люцерна, горох, а також озима пшениця. Добре почуватиметься гарбуз і після кормових трав, картоплі. Водночас він сам є добрим попередником для всіх культур, адже залишає після себе найменше хімічних речовин та велику кількість органіки. Мандруючи городом, важко не помітити яка існує велика кількість сортів гарбузів, які різняться за формою, кольором, розміром.

Побувавши на городі продовжимо свою мандрівку до кухні, де гарбуз є незамінним для кожної господині. Гарбуз – король столу, з нього готують безліч смачних страв, серед яких супи, піца, вареники, каші, пироги та багато іншого.

















Завершуючи нашу подорож завітаємо до бібліотеки, де на книжкових полицях обов’язково знайдеться книжечка «Ходить гарбуз по городу…» яка чекатиме на маленьких читачів.

P.S.

Окрім звичних для всіх гарбузів, існує овоч з  дивовижним смаком -  кавбуз.

Кавбуз  - новий незвичайний овоч, виведений в Інституті молекулярної біології і генетики Національної академії України Анатолієм Потопальським. Його назва суто українська і походить від двох слів: кавун + гарбуз. Кавбуз використовують як і гарбуз (каші, у сирому вигляді), так і як кавун (у сирому вигляді, у вигляді варення і пюре). Тож, саджайте, готуйте та смакуйте страви з дивовижного кавбуза.

 

 

Коментарі