Публікації

Показано дописи з грудень, 2022

Новорічні іграшки

Зображення
Віртуальне читання  Завітала до нас в гості красуня Зима. Вона принесла з собою зимові свята – найулюбленіші свята дітей, які дарують радість та щастя. У ці дні можуть збуватися найпотаємніші мрії кожного, траплятися неймовірні пригоди і відбуватися чудеса. В ці дні до нас приходить добро, а разом із ним приходить щастя, якого ми так бажаємо. Саме діти найбільше чекають на ці святкові дні, бо вони сповнені справжньої казки. Атмосферу свята ми відчуваємо завдяки прикрашеній ялинці, яка одягнена в святкове вбрання. Вона чарує розмаїттям своїх прикрас, серед яких різноманітні іграшки, гірлянди, кольорова мішура. Щоб сповна насолодитися святом, працівники бібліотеки-філії №13 запрошують своїх маленьких користувачів до віртуального читання «Новорічні іграшки».  

Дарунок від Миколая

Зображення
                              В бібліотеці-філії № 13 для дітей працює з дітьми   та дорослими  Полтавський   шаховий центр, тренер Олексій Соловчук. Він навчає юних шахістів шаховій абетці та правилам гри. А сьогодні   28.12.22 в бібліотеку завітав керівник цього центру Дмитро Прохоренко і не сам, а з Святим Миколаєм. Для всіх присутніх це було приємно та несподівано. Діти отримали солодощі, а колектив бібліотеки   цікаві книжечки під  ялинку!!! Дякуємо!

Виставка малюнків «Зимові передзвони»

Зображення
              Бібліотека-філія № 13  з   27 грудня   2022 року   запрошує своїх користувачів і дорослих і малечу на перегляд цікавої виставки   малюнків «Зимові передзвони» учнів Полтавської художньої школи класу Ірини Пашківської.    Малюнки створені юними талантами присвячені зимовим святам, миру в Україні, доводять, що джерело дитячої творчості не вичерпне.Чекаємо Вас у   дивовижну   країну   зимової    фантазії!  

Перші кроки в бібліотеці

Зображення
      22 грудня до бібліотеки-філії № 13 для дітей на екскурсію завітали учні 1-А та 1-Б класів ПСЗШ № 40. Всі першачки стали користувачами бібліотеки,отримали свій формуляр   та дізнались,що бібліотека – це дім, де живуть книги.На абонементі маленькі читачі познайомились з правилами користування бібліотекою та книжковим фондом.   Діти чудово провели свій час в бібліотеці – ознайомились з чудовими книжечками   та журналами, які були представлені на перегляді літератури «Сяйво різдвяних свят».    В читальній залі маленькі користувачі   з захопленням переглядали яскраві журнали та книжечки з книжкової виставки «Морозні візерунки», робили селфі в святково-оздоблених зонах, Гарному настрою в цей день   додали дітлахам вікторини,загадки та музична весела руханка «Зимонька-зима». За вірні   відповіді всі присутні   отримали в подарунок закладки до книжок та яскраві наліпки.      

Постать Григорія Сковороди в кіномистецтві.

Зображення
Образ мандрівного письменника успівували у віршах, в піснях, музиці, створювали художні та документальні   фільми. Бібліотекарі бібліотеки – філії № 13 підготували інформаційну хвилинку про фільми, які були зняті про життя та творчість   Г. Сковороди.   За створення фільму «Відкрий себе» творча група режисера    Ролана Сергієнка       була удостоєна Державної премії ім. Т. Г. Шевченка.У фільмі використано українську музику XVIII століття, зокрема фрагменти музичних творів, приписуваних Г. Сковороді. Щоб увійти в світ видатного філософа, дізнатися, яким запам'ятався цей образ у народі, автори   мало не всю Україну об'їхали. Розповіді людей і стали однією з наскрізних ліній кінокартини. Стрічка режисера   Ролана Сергієнка   створена 1972 року. Це філософське есе, яке за допомогою візуальних метафор передає ключову ідею етики Сковороди – необхідність самопізнання. Упродовж фільму глядач спостерігає за роботою нашого видатного сучасника, скульптора й кінорежисера Івана Кавале