Стоп насильсву

 


Щорічно міжнародна спільнота підтримує акцію “16 днів проти насильства», яка проводиться з 25 листопада до 10 грудня. У ці дні тисячі людей об̛єднують свої зусилля заради однієї мети- привернути увагу суспільства до проблем подолання насильства у сім̛̛̛̛̛ї, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок. Підтримуючи ініціативу Всеукраїнської акції  працівники бібліотеки-філії для дітей №13 Центральної бібліотеки ПМТГ  провели  для користувачів  цикл заходів. Учасниками  інформаційної хвилини «Наші долоньки проти насильства» стали постійні відвідувачі бібліотеки-діти середнього шкільного віку, які не тільки прослухали багато корисної інформації, але і  зробили поробку «Дружні долоньки».


 Для учнів 6 класів ПСЗШ№40 спільно з зав.шкільної бібліотеки Милошевич І.В. було оформлено тематичні розкладки «16 днів без насильства» та проведено цікавий, насичений захід, метою якого було недопущення насильства в дитячому колективі та формування доброзичливого ставлення один до одного.

 Бібліотекари розповіли присутнім про історію започаткування в Україні акції «16 днів проти насильства»,про види насильства та кримінальну відповідальність за їх скоєння а також познайомили з профілактикою   ВІЛ/СНІД.


 

 Під час заходу, всі бажаючі мали змогу отримати буклети «Що таке насильство», «Все про булінг», «Права та обов̛̛язки  дітей», а також, переглянули відео «Світ без насилля», «Стоп булінг». Варто зазначити, що здобувачі освіти були активними учасниками бесід, вікторин  та продемонстрували  гарні знання: вони називали не лише свої права, а й обов̛̛язки, розкрили поняття дружби, людяності. . На завершення  бібліотечного заходу учні прийняли участь  у флешмобі «Стоп насильству». 

Змінити наш світ і зробити його добрішим лише за 16 днів не вдасться нікому, але можна принаймні спробувати зменшити кількість зла та завжди пам̛ятати що добро бумерангом повернеться до кожного, хто його дарує!

Коментарі