Корисним чи шкідливим є для нас Інтернет?


    В 2021 році 9 лютого відзначається День безпечного  Інтернету, під гаслом “Разом для найкращого Інтернету”.

   Ця міжнародна календарна подія виникла за сприянням організації Insafe починаючи з 2004 року. Вона відзначається щорічно у другий день другого тижня лютого. Метою Дня безпеки в Інтернеті є поширення знань про безпечне, відповідальне і позитивне використання цифрових технологій для дітей та молоді, привернення уваги до культури поведінки в онлайн-мережі, свідомого та відповідального використання інформації та контенту, розміщених в Інтернеті.

 
     День безпеки в Інтернеті відзначається в більш ніж ста країнах і координується об’єднаної мережею Insafe/INHOPE, за підтримки Європейської комісії, а також 31-им національним центром забезпечення безпеки в Інтернеті по всій Європі.

     Ця подія дозволяє зробити акцент на позитивному використанні технологій і вивчити роль, яку ми всі граємо в цілях сприяння створенню кращої та більш безпечної онлайн-спільноти. 

    Багатьох батьків турбує те, що їхні діти багато часу проводять в Інтернеті. Доступ до Всесвітньої мережі відкриває безмежні можливості для навчання і самовдосконалення, тому батьки і школа по змозі намагаються забезпечити учням цей доступ. Проте часто замість того, щоб використовувати Інтернет для виконання домашніх завдань і досліджень, діти проводять там години, обмінюючись миттєвими повідомленнями, граючись в онлайнові ігри та розмовляючи з незнайомими людьми в чатах. Таким чином, з появою Інтернету проблема підтримки балансу між розвагами та навчанням у житті дітей ускладнилася. Багато дітей і підлітків, потрапивши в Інтернет, втрачають відчуття часу та реальності.     

  Ми радимо своїм користувачам прочитати книжку «Безпека в інтернеті» авторки Дженнифер Мур-Маллинос.

      Героїня цієї книги на власному досвіді переконалася в тому, що інтернет містить безліч загроз, особливо для дітей, які легко можуть стати об’єктом для злочинців. Автор книги Дженніфер Мур-Маллінос в цікавій формі нагадує про заходи безпеки під час користування комп’ютером.

     Наші маленькі друзі, вихованці гуртка «Оригамі-оригінальний конструктор» ПМЦПО, теж долучились до відзначення Дня безпечного Інтернету. Вони  отримали завдання показати власне бачення проблем, пов’язаних із використанням Інтернету з допомогою малюнків й  підійшли  до його виконання творчо та креативно і ось результат:

 





 

 

 

 

 

 

 

 



 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

  

 Тож закликаємо всіх до грамотного та свідомого користування цифровими технологіями!

#ДеньБезпечногоІнтернету2021

Коментарі