Відеоігри: не зловживай!

Мережевий лікбез

   Ми живемо у світі новітніх технологій, і в результаті наші діти користуються різними девайсами вже в ранньому віці. Вони стали невід’ємною частиною нашого буття. Тут немає нічого дивного, а проблема полягає  у  зловживанні ними. Ваша дитина так само, як і більшість дітлахів двадцять першого століття, готова годинами сидіти перед монітором комп'ютера, граючись у різноманітні ігри, і у Вас у зв'язку із цим виникають побоювання з приводу того, що вона може стати ігроманом або інтернет-залежною людиною?                     

    Комп’ютерні ігри занадто цікаві, щоб припинити в них грати. Але існує серйозна небезпека - виникнення залежності. Чи не проводять ваші діти всі дні й вечори, спілкуючись з віртуальними героями? Чи не покинули задля них навчання, спорт, друзів? Якщо ви вже відчуваєте у них  перші дзвіночки залежності, швидше робіть висновки і встановіть суворий контроль за часом. Адже  компютерні "вампіри" завжди чекають на нову жертву!

    Для того, щоб застерегти дітей від негативних наслідків тривалого проведення часу за комп'ютерними розвагами, варто прочитати разом з дітьми книжку Дженніфер Мур-Маллінос "Не зловживаємо відеоіграми", на сторінках якої міститься перелік тих небажаних явищ, до яких може призвести любов до віртуальної реальності і нехтування реальним життям.

   Бібліотекарі бібліотеки-філіалу №13 пропонують вашій увазі буктрейлер до цієї книги.

 

Коментарі