Майстер-клас "Листівка з динамічною моделлю оригамі бичок"

          У китайському календарі кожен рік має три важливих характеристики: тварину, стихію і колір. 2021 -  рік Білого Металевого Бика за східним гороскопом. Він посідає друге місце в китайському зодіаку. Рік Бика розпочнеться 12 лютого 2021 року і закінчиться 31 січня 2022 року. Вважається, що Білий Металевий Бик впевнений у собі, працьовитий і не терпить поспіху. Він постійний у своїх звичках і перевагах. Завзято домагається своїх цілей.       

    Протягом тривалого часу бики займали чільне місце й  в українській традиції. На теренах України археологи знаходять на стоянках велику кількість кісток дикого бика — тура. А в епоху Трипілля бика одомашнюють, і волів починають використовувати як тяглову силу. Ними орали, їх запрягали у віз. На волах (биках) перевозили важкі вантажі на дальні відстані. Бик - покровитель роду, носій «рогу достатку», втілення божества грому і дарувальник родючості. Тому не дивно, що образ цих тварин часто використовувався в народній творчості. Це й живопис, і кераміка, і лозо-  та соломоплетіння тощо.

        «Український поліський бичок-третячок гуляє у лісі та силу збирає», 1983 р.
       Марія Примаченко 

 Працівники бібліотеки-філіалу №13 пропонують дітям  виготовити  бичка з паперу. А допоможе у цьому майстер-клас «Листівка з динамічною моделлю оригамі бичок» від керівника гуртка «Оригамі – оригінальний конструктор» ПМЦПО Ольги Сухаревської.

    

  Бажаємо всім вдалого 2021 року! Нехай працьовитий Бик примножить добро в кожному домі та подарує успіх, багатство, щастя, любов та здоров'я!

 

Коментарі