Володимир Малик: майстер українського історичного роману

     В літературу приходять по-різному. Володимир Малик, 100-річчя від дня народження якого ми відзначаємо 21 лютого, увійшов в літературу як автор пригодницьких та історичних творів. Він з’явився в світі літератури за якихось півгодини. Сталося це так. Одного сонячного червневого дня 1956 року в редакцію видавництва «Молодь» увійшов стрункий чоловік і запропонував письменникові Б. Чайковському прочитати свою поему-казку «Журавлі-журавлики». Ознайомившись з нею, Чайковський з деяким сумнівом в душі дав згоду на друк цього твору. Збірка побачила світ у 1957 році.

Володимир Малик – гордість нашого краю.  Він створював свої твори, наповнюючи їх історичним надбанням українського народу. Його книжки адресовані кожному з нас, написані чудовою літературною мовою. Його творами зачитується вже не одне покоління.

Протягом багатьох десятиліть твори Володимира Малика з захопленням читають діти, молодь і дорослі. Адже, за словами того ж Б. Чайковського, письменник “заворожує чудовими й чарівними мандрами з країни в країну, з епохи в епоху, примушує радіти і ридати, любити і ненавидіти, переживати як власні, знегоди й перемоги героїв”.

Працівники бібліотеки-філіалу №13 запрошують до відеоперегляду всіх шанувальників творчості Володимира Малика.



Коментарі