«Читаюче покоління – надія нації».

   До Всесвітнього дня читання вголос, яке в цьому році проводиться 1 лютого, працівники бібліотеки – філії № 13 для дітей Центральної бібліотеки Полтавської МТГ завітали до учнів групи продовженого дня для 2-4 класів КЗ ПСЗОШ № 40, де провели голосне читання «Читаюче покоління – надія нації». Чому відзначається цей день? Щонайменше 774 мільйони людей у світі не вміють читати і писати, тому у цей день відбувається багато заходів, щоб показати світові, що кожна людина має право на читання і письмове викладення своєї думки. Свято започатковане некомерційною організацією LitWorld.

На заході звучали вірші, оповідання, казочки відомих українських поетів і письменників: Василя Сухомлинського, Наталки Поклад, а також місцевих авторів: Володимира Тарасенка, Надії Гринь, Леоніда Вернигори.

Казка Василя Сухомлинського, яку запропонував бібліотекар дітям для голосного читання, називалася «Як білочка дятла врятувала». Діти слухали цікаву казку, а потім всі жваво її обговорювали, розповідали, що їм сподобалось, а що ні. Кожна дитина мала змогу поділитися особистими враженнями від прочитаного. Перегортаючи сторінки збірників казок та оповідань, які написав Василь Сухомлинський, ми розуміємо найбільшу мудрість — людина приходить у цей сонячний світ для добра.

 А потім розпочали цікаву мандрівку «Сторінками українських казок».   Дітям запропонували для голосного читання цікаві книжечки з яскравими   ілюстраціями найвідоміших українських авторів.



 

Учням сподобалися казки, вірші з чудовими малюнками, які легко, граючись, навчають думати та міркувати. Після читання погралися в веселу гру «Так чи ні». Діти цікаво та дотепно провели час, з великим задоволенням відповідали на питання. Метою заходу було розширити коло читацьких інтересів та привити любов до книги та читання. Читання вголос розвиває швидкість мовлення, розширює словниковий запас, знижує стрес і робить нас щасливими.


 





 

Коментарі