Історія мужності, братерства і самопожертви.

 

Ця війна змінила багатьох, ця війна змінила Україну.

Кіборги. Донецьк. Аеропорт, що перетворився на руїну.

Каска, броник, берці, автомат, друг надійний, що прикриє спину.

Доброволець, патріот, солдат, наш герой і гордість України!

16 січня   Україна відзначає День пам'яті  захисників Донецького аеропорту, оборона якого тривала 242 дні. Кіборги вистояли, не встояв бетон – фраза, яка увійшла в історію разом із подвигом бійців України.

 Для учнів Донецького фахового  коледжу спортивного профілю на базі факультету фізичного виховання  педагогічного університету у м. Полтаві до цієї  дати в бібліотеці – філії № 13 для дітей   пройшла година пам'яті

         «Кіборги встояли – не витримав бетон».


Всі присутні  переглянули документальний фільм «Ад 242» про кіборгів, героїчні дні, історію мужності, братерства і самопожертви та вшанували загиблих хвилиною  мовчання.

Під час зустрічі відбулась презентація роману С.Лойка “Аеропорт”, написаного на основі реальних подій та книг інших українських письменників.

Минуть роки, прийдуть у світ нові покоління, але не згасне пам’ять про героїв Донецького аеропорту, про героїв-українців, які боролися за незалежність, цілісність, гідність і свободу нашої держави.  І кому як не нам, українцям, зрозуміти одну просту річ – війна ніколи не наближає мир.



Коментарі